Kepsniams reikės: 4 gab. karbonadinės kiaulienos; pipirų; druskos; morkos; nedidelio svogūno; skiltelės česnako; poro; kelių saulėje džiovintų pomidorų; miško grybų (naudojau sūdytus); 2 kiaušinių; maltų džiūvėsių apvoliojimui; 1 šaukšto pomidorų padažo; majonezo; fermentinio sūrio.
Gaminimas:
Kiaulienos gabaliukus truputį pamušame, apibarstome druska, pipirais ar mėgstamais prieskoniais. Aš naudoju tik druską ir pipirus, dedame pagal skonį.
Apvirtą morką pakepiname su svogūnu, česnaku, dedame pomidorus, grybus ir pomidorų padažą.
Mėsą merkiame į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvėsiuose. Apkepame iš abiejų pusių karštame aliejuje, kol viršus įgaus gražią auksinę spalvą.
Kepsnius dedame į kepimo skardą ant viršaus dedame daržovių ir grybų masę, aptepame sūrio ir majonezo mišiniu.
Šauname į orkaitę ir kepame kol sūris išsilydys. Kadangi tai yra gana sotus kepsnys, garnyrui renkamės lengvas daržovių salotas ir labiausiai prie šio kepsnio tinkančias bulves.
Aš naudoju savo mėgstamas virtas bulves su lupena apkeptas karštame aliejuje ir pagardintas krapais. Skanaus!
Šaltinis: Ritos receptai