Vasara – puikus laikas naujiems išbandymams. Kad ir pokyčiams virtuvėje. Jei dar niekata neragavote žvėrienos ar nežinote, kaip ją tinkamai paruošti, galite pradėti nuo triušienos – puiki pradžia gurmaniškam skoniui lavinti.
Ingridientai:
1 kg kiškienos
3 maži svogūnai
1/8 l alyvų aliejaus
2 šaukštai ir 1 šaukštelis kapotų petražolių
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
ciberžolių
šafranų
1 šaukštelis kario
1/2 šaukštelio imbiero
60 g šviežių svogūnų su laiškais arba poro
200 g razinų
Gaminimas:
Kiškieną nuplauti, nusausinti, glaudžiai sudėti į tinkamą (ne per didelį) puodą.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, suberti tarp mėsos gabalėlių ir užpilti aliejumi. Prieskonius sumaišyti su 2 šaukštais petražolių ir apibarstyti mėsą. Užpilti vandeniu (kad apsemtų), užvirinti, uždengti dangčiu ir 1 valandą troškinti.
Nuvalytus svogūnus su laiškais arba porą perpjauti išilgai pusiau, nuplauti ir supjaustyti mažais kubeliais. Sumaišyti su razinomis, suberti į puodą su mėsa ir dar 20 minučių patroškinti.
Kiškieną perdėti į pusdubenį. Troškinimo metu išsiskyrusias sultis išmaišyti, pasūdyti ir šiuo padažu užpilti mėsą. Patiekalą apibarstyti petražolėmis.