• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiniją krečia dar vienas su maisto kokybe susijęs skandalas. Sulaikyti restoranų savininkai, kurie vietoje avienos tiekė žiurkieną, praneša BBC.

Kiniją krečia dar vienas su maisto kokybe susijęs skandalas. Sulaikyti restoranų savininkai, kurie vietoje avienos tiekė žiurkieną, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu maisto kokybė Kinijos tapo ypač opiu klausimu. Tačiau pastarieji įvykiai yra išties išskirtiniai. Kinijos valdžia sulaikė šimtus asmenų, kurie vietoje avienos klientams tiekė žiurkieną.

REKLAMA

Kai ši problema iškilo į viešumą, Kinijoje net ėmė sklandyti anekdotai apie neegzistuojančius restoranus. Viename jų teigiama, kad Kinijoje yra restoranas, „tiekiantis aukščiausios rūšies graužikus, pagautus ne mieste, o laukuose“. Ir jeigu pavalgei pigiame restorane – gali būti garantuotas, kad suvalgei bent vieną cypiančią pelytę.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau neaiški patiekalų kilmė yra ne vienintelė problema. Ūkininkai daržoves purškia pavojingais kiekiais pesticidų, augina steroidų prišertus galvijus.

Daug mėsos į Kiniją importuojama iš Australijos, pienas – iš Naujosios Zelandijos. Tačiau šių produktų negali įpirkti neturtingi šalies gyventojai.

Tragišką maisto kokybę įrodo ir faktas, kad šalies lyderiams jų maistui naudojami gyvuliai, daržovės, žuvys ir pan. yra auginami specialiose, ypač griežtai prižiūrimose fermose.

Ironiška, tačiau nutikimas Kinijoje pasiekė aukščiausią lygį. Žmonės valgo daugiau nei bet kada anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų