Pastaruoju metu maisto kokybė Kinijos tapo ypač opiu klausimu. Tačiau pastarieji įvykiai yra išties išskirtiniai. Kinijos valdžia sulaikė šimtus asmenų, kurie vietoje avienos klientams tiekė žiurkieną.
Kai ši problema iškilo į viešumą, Kinijoje net ėmė sklandyti anekdotai apie neegzistuojančius restoranus. Viename jų teigiama, kad Kinijoje yra restoranas, „tiekiantis aukščiausios rūšies graužikus, pagautus ne mieste, o laukuose“. Ir jeigu pavalgei pigiame restorane – gali būti garantuotas, kad suvalgei bent vieną cypiančią pelytę.
Tačiau neaiški patiekalų kilmė yra ne vienintelė problema. Ūkininkai daržoves purškia pavojingais kiekiais pesticidų, augina steroidų prišertus galvijus.
Daug mėsos į Kiniją importuojama iš Australijos, pienas – iš Naujosios Zelandijos. Tačiau šių produktų negali įpirkti neturtingi šalies gyventojai.
Tragišką maisto kokybę įrodo ir faktas, kad šalies lyderiams jų maistui naudojami gyvuliai, daržovės, žuvys ir pan. yra auginami specialiose, ypač griežtai prižiūrimose fermose.
Ironiška, tačiau nutikimas Kinijoje pasiekė aukščiausią lygį. Žmonės valgo daugiau nei bet kada anksčiau.