Kurtuvėnų turgelyje bus prekiaujama ne tik namudininkų pagamintais gaminiais ir ūkininkų užaugintomis daržovėmis, suspaustais sūriais – pirkėjams tikimasi pasiūlyti ir kulinarinio paveldo patiekalų – koldūnų su karpiu, šia žuvimi įdarytų obuolių, ožkos sūrio bei kitų tradicinių patiekalų.
Savo turgumis Kurtuvėnai garsėja nuo seno. Kurtuvėnų Kiemturgis – vienas iš šešių prekyviečių, įrengtų Lietuvos ir Latvijos pasienio rajonuose. Praėjusią savaitę Kiemturgis atidarytas Joniškio rajone Žagarėje, rugpjūčio pradžioje pradės veikti Rundalėje ir Viesytėje Latvijoje, rugsėjį – Šiauliuose.
Projekto vertė – per pustrečio milijono litų, didžioji lėšų dalis Europos regioninės plėtros fondo parama.
Lidija Jankauskienė, LRT radijo naujienų tarnyba, LRT.lt