Jums reikės: 8 bulvių, 30 gramų sviesto, kelių šaukštelių rozmarino, 5 skiltelių česnako, 40 ml alyvuogių aliejaus, jūros druskos.
Pirmiausia paimame aštuonias bulves ir kruopščiai jas nuplauname. Išvirkite bulves ir leiskite joms atvėsti. Dabar kiekvieną šaukštu prispaudžiame iš viršaus.
Bulvė privalo lengvai suskilti, bet tik ne sutrupėti. Tada išsirenkame formą, kurioje kepsime. Įpilame į ją alyvuogių aliejų. Supjaustome česnako skilteles plokštelėmis. Jas reikia tolygiai paskirstyti ant dugno.
Dėkite bulves į formą sprogusia puse į viršų. Bulvės turi būti prispaustos viena prie kitos. Pabarstome bulves rozmarinu ir stambia jūros druska.
Po to supjaustome sviestą kubeliais. Dedame po 1-2 kubelius ant kiekvienos bulvės. Viršų galite palaistyti nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus (pagal skonį).
Nustatykite orkaitės temperatūrą maždaug 180-200 laipsnių.
Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt