Liberty kepsnys iš tiesų yra vienas seniausių ir populiariausių britiškos virtuvės patiekalų (angl.vad.Gammon Steak) puikiai “prigijęs“ ir mūsų virtuvėje. Tai dvilypio skonio patiekalas, kur sūrus sutinka saldų.
Ingredientai: Kiaulienos kumpis (220g.), kiaušinis (1 vnt.), konservuoto ananaso riekelė (1 vnt.), daržovių garnyras, kepti bulvių laiveliai (bulvės su lupenom), druska, penkių pipirų mišinys
Gaminimas:
Kiaulienos kumpis merkiamas į stipriai sūdytą vandenį bent keturioms valandoms, tuomet ištraukiamas iš sūdyto vandens ir nusausinamas. Kepamas ant grilio, kol vidinė kepsnio temperatūra pasieks 75 °C. Tuo pat metu, įkaitintame aliejuje kepami virtų bulvių laiveliai. Kepsniui baigiant kepti ant grilio dedama konservuoto ananaso riekelė ir šiek tiek apkepama iš abiejų pusių. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi įleidžiamas kiaušinis. Kiaušinis apkepamas tik iš vienos pusės, taip kad trinys liktų skystas ir neišsileidęs.
Paruoštas kepsnys dedamas į lėkštę, ant jo - keptas kiaušinis pagardintas penkių pipirų mišiniu ir ananaso riekelė. Patiekalas garnyruojamas bulvių laiveliais ir įvairių daržovių salotomis.
Idėja: Liberty pub.