• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberty kepsnys iš tiesų yra vienas seniausių ir populiariausių britiškos virtuvės patiekalų (angl.vad.Gammon Steak) puikiai “prigijęs“ ir mūsų virtuvėje. Tai dvilypio skonio patiekalas, kur sūrus sutinka saldų.

REKLAMA
REKLAMA

Ingredientai: Kiaulienos kumpis (220g.), kiaušinis (1 vnt.), konservuoto ananaso riekelė (1 vnt.), daržovių garnyras, kepti bulvių laiveliai (bulvės su lupenom), druska, penkių pipirų mišinys

REKLAMA

Gaminimas:

Kiaulienos kumpis merkiamas į stipriai sūdytą vandenį bent keturioms valandoms, tuomet ištraukiamas iš sūdyto vandens ir nusausinamas. Kepamas ant grilio, kol vidinė kepsnio temperatūra pasieks 75 °C. Tuo pat metu, įkaitintame aliejuje kepami virtų bulvių laiveliai. Kepsniui baigiant kepti ant grilio dedama konservuoto ananaso riekelė ir šiek tiek apkepama iš abiejų pusių. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi įleidžiamas kiaušinis. Kiaušinis apkepamas tik iš vienos pusės, taip kad trinys liktų skystas ir neišsileidęs.

Paruoštas kepsnys dedamas į lėkštę, ant jo - keptas kiaušinis pagardintas penkių pipirų mišiniu ir ananaso riekelė. Patiekalas garnyruojamas bulvių laiveliais ir įvairių daržovių salotomis.



Idėja: Liberty pub.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų