Tai reiškia, kad „užšaldytuose vertikaliuose mėsos vėriniuose“ greitu metu bus leista naudoti fosfatų priedus, trečiadienį pranešė EP.
Trečiadienį 373 europarlamentarų balsavus už EP komiteto siūlymą, 272 – prieš, 30 susilaikius, nesurinkta reikiama balsų dauguma – 376 balsai, todėl fosfatų priedų draudimas kebabuose bus panaikintas, kaip siūlė Europos Komisija.
Prieš porą savaičių Europarlamento Aplinkos, sveikatos ir maisto saugos komitetas buvo pasiūlęs nepritarti ketinimui panaikinti fosfatų priedų draudimą kebabų mėsoje: avienoje, ėrienoje, veršienoje, jautienoje ir kiaulienoje. Rezoliucijos projekte raginta atsižvelgti į nuogąstavimus dėl visuomenės sveikatos, taip pat sulaukti Europos maisto saugos agentūros tyrimo rezultatų.
Europos Komisijos teigimu, fosfatai suformuoja baltymų plėvelę, ji sujungia mėsos gabalus ir užtikrina tolygų jos užšaldymą bei kepimą.
Šį maisto priedą leidžiama naudoti perdirbtoje mėsoje ir kai kuriuose mėsos pusgaminiuose.