Anot Gyčio Šapokos, „Coffee Hill Anykščiai“ vadovo, reikia vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis. O pasirinkti produktai ir žiupsnelis fantazijos – atneš norimą ir puikų rezultatą.
„Kavos gaminimų būdų yra labai įvairių. Vieni mėgsta itin karštą, kiti itin stiprią, na, o treti – lengvą ir aromatizuotą kavą.
Tačiau, kad ir kokia būtų Jūsų favoritė – atidžiai rinkitės kavos gėrimo ingredientus. Pirmiausia – maltos kavos ar pupelių rūšį.
Taip pat, vandens temperatūrą bei pieno riebumą. Norintiems įdomesnio skonio – prieskonius.
Mano asmeninis patarimas – kaskart išbandyti vis naują gaminimo būdą. Šįkart, artėjant Kalėdoms, rekomenduoju Anykščiuose pamėgtą kalėdinę kavą su cinamonu ir muskato riešutu“, - šypsojosi G. Šapoka.
Jums reikės:
• French press kavinuko • Mokka kavinuko • Maltos kavos – 2,5 arbatinio šaukštelio • Žiupsnelio cinamono • Pusės žiupsnelio muskato riešuto • Vanilės ankšties • Pieno – 150 ml. • Ir šokolado drožlių paskaninimui.
Kaip pasigaminti?
Į Mokka kavinuką sudėkite kavą, suberkite cinamoną bei muskato riešutą. Užkaitinkite pieną su vanile, bet neužvirkite. Supilkite pieną į French press kavinuką.
Su sieteliu, aukštyn žemyn, kilnokite iki 4 kartų. Pieną su putomis supilkite į puodelį, užpilkite kavą ir pabarstykite šokolado drožlėmis. Viskas.
„Tai labai paprastas būdas pasigaminti išties skanią kavą. Ją išbandyti patariu Kalėdų rytą. Pamatysite, nustebinsite savo artimuosius, o skonis įtiks net ir didžiausiems gurmanams. Tegul šios šventės būna ypatingos vos joms prasidėjus!”, - linkėjo Gytis Šapoka.