• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą būrys garsenybių rinkosi į naujo restorano atidarymą Kaune. Pačioje laikinosios sostinėds širdyje, Laisvės alėjoje duris atvėrė išskirtinis grilį ir azijos skonius vienijantis restoranas – „Grilintas cinamonas“.

81

Trečiadienio vakarą būrys garsenybių rinkosi į naujo restorano atidarymą Kaune. Pačioje laikinosios sostinėds širdyje, Laisvės alėjoje duris atvėrė išskirtinis grilį ir azijos skonius vienijantis restoranas – „Grilintas cinamonas“.

REKLAMA

Skambant nuotaikingai muzikai, saulėto vakaro atmosferą pripildė išieškoti patiekalai, dvelkiantys azijietiškomis skonių natomis.

Kviestiniai svečiai negailėjo komplimentų naujam restoranui ir lauko terasoje dalinosi savo įspūdžiais ir patirtimi apie patiekalus, be kurių neįsivaizduoja savo ypatingų gyevenimo akimirkų.

Atidarymo nepraleido plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris su žmona Kristina, dizainerė Audronė Bunikienė, estetinės medicinos specialistė Rasa Marozienė, komunikacijos specialistė bei maisto žinovė Julija Kačanova su vyru, dizainerė Indrė Kvedarienė, Aktorės Sandra Daukšaitė bei Lina Bražinskaitė, buvusi televizijos laidų vedėja Neringa Mažeikienė, modelis Solveiga Mykolaitytė su naujagimiu bei daugelis kitų žinomų veidų. 

Švenčių organizatorė Kristina Kaikarienė ypatingai vertina ne tik įvairiausius skonius, bet ir estetinį patiekalų vaizdą.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma moteris sako, kad net kasdienį patiekalą galima paversti tikru maisto šedevru, kuris gyvenimą daro ypatingu: „Šiandien, atradome dar vieną vietą, kur kauniečiai bus apsupti jaukumo ir gardaus maisto. Su vyru nutarėme, kad naujo restorano atidaryme apsilankysime su jo kolegomis, sukursime  smagų vakarą, o tam visuomet reikalingas skanus, gražiai pateiktas maistas. Mes patys vasarą daug laiko praleidžiame prie grilio, kur išmėginame įvairiausius receptus. Mėgstame grilinti ir jūros gėrybes, šukutes su daržovėmis, smidrais ir tai dažnai darome kartu. Aš dažniausiai būnu atsakinga už įvairius marinatus, tuomet Vygintas grilina – šeimos laikas kartu, praturtintas skanių potyrių.  Maistas suartina žmones ir dažnai naujai atrasti skoniai tampa jungiančiu dalyku, kuris daro mūsų gyvenimus ypatingais“ , – sako K. Kaikarienė.

REKLAMA

Restorano vadovas Rolandas Raibys neslepia, kad pagaliau pavyko sukurti tokią vietą, kurios atmosfera alsuoja prabanga ir laisvumu.

„Mes norėjome sukurti tokius patiekalus, kurie skleistų prabangos, profesionalumo ir kokybės pojūtį, tačiau neįpareigotų gardžiu maistu mėgautis vakarinėmis suknelėmis ar kostiumias. Cinamonas – toks prieskonis, kuris skleidžia jaukumą, yra atpažįstamas ir bet patiekalus atskleidžia naujai. Tai nereiškia, kad visur naudosime cinamoną, tačiau ryškių, azijietiškų skonių karuselė bus tai, kas skatins nuolat atrasti kažką naujo. Aš pats labai mėgstu įvairias pasaulio virtuves, o grilio patiekalai ir specialiai sukurti azijietiški pagardai puikiai sujungia viską į vieną visumą“,– apie naująjį restoraną kalbėjo R. Raibys.

REKLAMA
REKLAMA

Modelis Solveiga Mykolaitytė yra apkeliavusi ne vieną pasaulio šalį ir išragavusi įvairiausių patiekalų, nuo egzotinės krokodilo mėsos iki savo mėgiamiausios azijietiškos virtuvės, be kurios, kaip sako pati negįsivaizduoja savo gyvenimo.

„Man vasara asocijuojasi su grilium. Tai tikrai, neatsiejamas dalykas norint mėgautis skaniu maistu. Vos atšyla  oras, iškart stengiuosi atidaryti grilinimo sezoną ir valgyti gamtoje. Esu ragavusi grilintą krokodilo mėsą Jamaikoje, strutį Afrikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ypatingai mėgstu azijietiškus skonius,  žiemas jau keletą metų leidžiu Tailande, tad labai mėgstu jų virtuvę, jūros gerybes. O pati gamindama visuomet improvizuoju. Supratau, kad esu visai nebloga kulinarė ir gaminti man patinka. Vos tik prasidėjus pasaulinei pandemijai penkiems mėnesiams įstrigau Ispanijoje, ten mano virtuvės šedevrai klestėjo kasdien“, – pasakojo S. Mykolaitytė.

REKLAMA

„Grilintam Cinamonui“ meniu kūrė žinomas virtuvės šefas, restoranų treneris Tomas Ragauskas, jis sako, kad šiandien žmonės tampa vis išrankesni, juos sunkiau nustebinti, o tai kuria iššūkius, kurių įgyvendinimas tampa neįkainojama patirtimi: „Mėgstu sakyti, kad jeigu žmonės valgytų tik tam, kad pasisotintų, Jiems nereikėtų nei restoranų, nei kažkokių imantrių patiekalų. Jie valgytų bet kur ir bet ką. Tačiau ypatingai svarbu yra sukurti emociją, norą sugrįžti ir tai yra vienas svarbiausių sėkmingo restorano elementų. Šiam restoranui kūrėme tokį meniu, kad ryškių azijietiškų skonių natos mums jau įprastus patiekalus atskleistų visiškai iš naujo kampo.“

REKLAMA

Verslininkė Natalija Martinavičienė neabejoja, kad grilinimas vis dažniaus tampa ne tik galimybe greitai ir skaniai paruošti įvairiausius patiekalus, bet ir gyvenimo būdu: „Jei kiekvienas prisimintų kokią nors šventę, svarbų gyvenimo įvykį, ten tikrai būtų koks nors patiekalas, kuris prisidėjo prie tos atmosferos. Net namuose daugelis turi kepsnines, grilius, kuris paprastą maisto gaminimą paverčia pramoga. Tai bendravimo ir kūrybos priemonė. Aš labai mėgstu grilintą maistą, su azijietiška virtuve ne visuomet gali pavykti taip, kaip restoranuose, o ši nauja vieta apjungia viską į vieną visumą ir labai džiaugiuosi, kad nuo šiol galėsiu šį restoraną įrašyti į savo mėgiamų ir lankomų vietų sąrašą.“

Tie patys snukiai is baro i bara paesti laksto nesuprantu as ju eitu geriau dirbti .
Gediminas (Siauliai)
Gediminas (Siauliai)
Siegel siuo metu Valencijoje - naujo jaunikio sau ieskosi.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų