• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netradicinis ir labai skanus menkės filė paruošimo būdas.

Ingredientai: Žuvis: šviežios menkės filė 250 g., sviestas 300 g., čiobreliai švž. 20 g., česnakas 10 g., druska 1 g., pipirai 1 g.

Žiedinių kopūstų kremas: žiediniai kopūstai švž. 250 g., vanduo 0,5 ltr., pienas 100 g., grietinėlė 200 g., citrina 10 g., lazdyno riešutai 20 g.

Pomidorų salotos: pomidorų filė 200 g., česnakai 5 g., raudonas vynas 30 g., pankolis švž. 50 g., Sviestas 50 g., druska 1 g.

Padažas: žali žirneliai 200 g., krapai švž. 2 g., petražolės švž. 1 g., bazilikas švž. 1 g., žuvies sultinys 200 g. Alyvuogės juodos be kauliukų 50 g.

REKLAMA
REKLAMA



Žuvis: Puode apkepami svieste česnakai ir čiobrelis, po to sumažinama ugnis ir lėtai troškinama, apie 1 val. Paruoštas sviestas perkošiamas per sietelį ir ataušinamas, Atskirai keptuvėje dedamas karamelizuotas sviestas ir ant jo kepama, oda į viršų šviežia menkės filė, kepama 3 min. pašlakstant žuvies paviršių sviestu. Baigus kepti pabarstoma druska ir pipirais.

Žiedinių kopūstų kremas: Žiediniai kopūstai nuplikomi verdančiu vandeniu, nuskabomi kopūsto šakelės, kurios užpilamos pienu ir grietinėle troškinamos 30 min. Ištroškintus kopūstus pertriname per sieteli, į kremą spaudžiame citrinų sulčių ir sudedame kubeliais pjaustytus lazdyno riešutus.

Pomidorų salotos: Ant sviesto kepami pankoliai ir česnakai, po to dedamos pomidorų skiltelės ( be sėklų ir odelės), pilamas vynas, laukiame kol vynas nugaruos ir dedame druską.

Padažas: Žalieji žirneliai verdami žuvies sultinyje 5 min. kartu su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, po to paruošti žirneliai pertrinami per sietelį.

REKLAMA



Visus paruoštus ingredientus gražiai sudedame į lėkštę. Menkės viršų dekoruojame smulkintomis džiovintomis alyvuogėmis.

Skanaus!

Idėja: Restorano "Diverso" vyr. šefo Tomo Rimydžio. LRVVKA (Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos) narys, I-ojo Jaunųjų virėjų čempionato pirmosios vietos nugalėtojo (2005 m.), du kartus „Atviro Lietuvos grilio čempionato“ nugalėtojo (2007 m., 2008 m.), „Žalioji Bonduelle kepurė” antros vietos nugalėtojo (2006 m.), „Europos grilio čempionato“ dalyvio (prizinė vieta, Atėnai) ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų