Ingredientai:
Didelė žąsis (apie 5 kg)
0,5 kg neriebios kiaulienos
Po pusę puoduko sviesto, sauso vyno, pistacijų ir cukraus sirupo
Svogūnas
5 salierų šakelės
Šaukštelis kmynų ir rozmarinų
Stiklinė spanguolių
Puodukas citrinų žievelių
0,25 puoduko konjako
2 kiaušiniai
Citrina
Šaukštelis pjaustyto kumpio
Druskos ir pipirų
Gaminimas:
Kiaulienos gabalėlius apkepkite.
Svieste apkepkite svogūną ir salierus, supylę vyną, minutę pavirkite.
Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų.
Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens.
Indą šaukite į karštą orkaitę. Po 20 minučių temperatūrą sumažinkite iki 160C, žąsį palaistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami.