• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių Kalėdų stalas nėra įsivaizduojamas be majonezu pagardintos baltos mišrainės, dar nuo Kūčių vakaro užsilikusių silkių ir kitų žuvų patiekalų. Nuo senų laikų ant dažno stalo taip pat patenka keptas triušis, kurį papildydavo vištos, naminės antys ir žąsys.

29

Lietuvių Kalėdų stalas nėra įsivaizduojamas be majonezu pagardintos baltos mišrainės, dar nuo Kūčių vakaro užsilikusių silkių ir kitų žuvų patiekalų. Nuo senų laikų ant dažno stalo taip pat patenka keptas triušis, kurį papildydavo vištos, naminės antys ir žąsys.

REKLAMA

Ant Kalėdų stalo nuo senų laikų taip pat atsirasdavo įvairūs paštetai, apkepai, lengvi vyniotiniai. Keičiantis laikams, taip pat pasikeitė ir stalai. Pas lietuvius vis dažniau tradicinius patiekalus papildo sveiki ar gurmaniški patiekalai. Net nereikia nustebti, jei per Kalėdas yra valgomi sušiai.

Vis dėlto niekam neprilygs tradiciniai patiekalai, kuriuos per Kalėdas valgo skirtingų šalių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų