125 g sviesto, kambario temperatūros
100 g rudojo cukraus 125 ml medaus, skysto
1 kiaušinis
375 g miltų
1 valgomasis šaukštas malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis norimų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.)
1 šaukštelis sodos
Glazūrai:
20 ml raudonų maistinių dažų
20 ml žalių maistinių dažų
10 saldainių, papuošimui
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su actu, ir suberkite miltus. Kai tešlą išminkysite, palaikykite šaldytuve 30 minučių. Iškočiokite du lakštus iki 4 mm storio. Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius. Sudėkite sausainius į kepimo skardas ir kepkite apie 10 minučių. Papuoškite sausainius maistiniais dažais ir saldainiais. Papuošimui galima naudoti ir medų, kaip tvirtinamąją priemonę, kad saldainiai laikytųsi.
Skanaus!!!