• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip namuose paruošti kapučino kavą?

Svarbiausias kriterijus vertinant tikrą kapučino kavą – karšta ir tiršta pieno puta, suteikianti kavai įstabų skonį ir aromatą.

Svarbiausias kriterijus vertinant tikrą kapučino kavą – karšta ir tiršta pieno puta, suteikianti kavai įstabų skonį ir aromatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasigaminti kapučino namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Ypač jei namuose turi kavos aparatą. Bet ką daryti, jei šio buitinės technikos stebuklo tavo virtuvėje nėra? Neskubėk bėgti į artimiausią kavinukę, jei visa, ko tu nori, tėra puodelis gardaus kapučino. Jį galima pasigaminti ir namuose. Keletas treniruočių – ir jau gali tapti visai pakenčiama barista (taip vadinami kavinukių darbuotojai, kurių specializacija – ruošti įvairių rūšių kavą).

REKLAMA

Tau prireiks kavos ir grietinėlės (taip, taip, tikram kapučino gaminti naudojamas riebus pienas, bet jei po ranka neturi jokio aparačiuko jam suplakti – geriau savo kapučino gardink būtent grietinėle).

Iš pradžių užvirk kavą. Į specialų puodelį kavai virti, džezvą, įpilk vandens ir šviežiai sumaltos kavos (1 porcijai – puodelis vandens ir 2 šaukšteliai kavos) ir pastatyk ant mažos ugnies. Nepasitrauk nuo viryklės nė minutėlei – kad nepraleistum akimirkos, kai kava pradės putoti ir kilti. Kai tik pamatysi vykstant šį procesą, nukelk kavą nuo ugnies ir palauk, kol jos puta nusės. Vėl statai ant ugnies, vėl palauki putos – ir vėl staiga atitrauki. Kavos žinovai rekomenduoja tokį triuką padaryti 3 kartus – kava nuo to įgyja sodresnį skonį ir aromatą. Svarbiausia – nelauk, kol kava užvirs, nes skonis akimirksniu susigadins, teks plikyti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA

Pridenk kavą lėkštute ir palik nusistovėti. Metas imtis grietinėlės. 1 daliai kavos imama 1 dalis grietinėlės. Grietinėlę supilk į nedidelį puodą ir statyk ant mažos ugnies. Pašildyk maždaug pusę minutės (jei gamini vieną porciją) ir pradėk plakti mikseriu ar rankiniu plaktuvu. Tik jokiu būdu nelauk kol sutirštės. Kad geriau orientuotumeisi, kada grietinėlė bus tinkamai paruošta, stebėk jos paviršių. Pradėjus plakti grietinėlę jos viršuje atsiranda burbuliukai. Vos jie dings – grietinėlė bus paruošta.

Štai ir viskas. Beliko įsipilti į puodelį (pasiimk didesnį nei vidutinis – kapučino kava paprastai geriama iš 180-200 ml talpos puodelių) karštos kavos ir ją padabinti plakta grietinėle, užbarstyti rudojo cukraus, šokolado ar cinamono. Beje, būtent pabarstai leidžia dar kartą pasitikrinti, ar viską padarei teisingai. Jei cinamonas ir cukrus nenusėda, laikosi ant putos – kavą pagaminai puikiai. O jei vis dėlto šie gardėsiai nuskendo – nieko baisaus, kava vis tiek bus skani, o kitą kartą pasistengsi labiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų