Bakterijos maisto produktuose pradeda veistis temperatūrai pasiekus dvidešimt laipsnių šilumos, tad itin svarbu pakuotėse esančius produktus suvalgyti tik atvykus į iškylos vietą.
„Renkuosi tokį maistą, kad būtų vakuuminėje pakuotėje ir stengiuosi iš karto suvalgyti, kad nesugestų“, - tvirtina savo sveikata besirūpinantis poilsiautojas.
Specialistai rekomenduoja ypatingai kruopščiai ruošti maistą mažamečiams, mat juos ligos užpuola greičiausiai. Taip pat vaikučius reikia pratinti nuolat plautis rankas ir vartoti skysčius.
Nors Lietuvoje salmoneliozės protrūkiais negarsėja, tačiau paskutiniojo sulaukėme vos prieš keletą dienų. Per miesto šventę Šiauliuose net 46 žmonės apsinuodyjo maistu ir atsidūrė ligoninėje. Paaiškėjo, jog infekcines žarnyno ligas sukėlė žirniai su spirgučiais.
Plačiau apie tai – TV3 reportaže.