„Tai dažniausiai yra augalinių riebalų ir šokolado arba kakavos miltelių mišinys su daug cukraus ir įvairiausių priedų – pienu, pieno milteliais, grietinėle ir panašiai. Tai nereiškia, kad visas šokoladas, rastas parduotuvėse, yra blogas. Yra gero, kokybiško šokolado, pagaminto iš tikrų kakavos pupelių, bet dažniausiai tai yra virš 70 proc. šokoladas. Tikras šokoladas yra brangus, nes jis yra auginamas kažkur kitoje pasaulio dalyje. Tikros šokolado pupelės skiriasi nuo standartinių komercinio šokolado pupelių. Jos yra mažesnės ir gerokai stipresnės, turi daug stipresnes medžiagas, kurios veikia mūsų smegenis ir lemia tai, kad norime šokolado“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo pašnekovė.
Kita išskirtinių šokolado degustacijos vakarų organizatorė Dorota Skočik, paklausta, kaip derėtų išsirinkti kokybišką šokoladą, pastebėjo, kad geriausias šokoladas – rankų darbo.
„Geriausias šokoladas yra rankų darbo. Negaliu rekomenduoti tiesiog, iš kokios kompanijos, tiesiog reikėtų ieškoti rankų darbo šokolado gaminių. Svarbu pupelių kilmė. Iš Lotynų Amerikos, pavyzdžiui, iš Gvatemalos ar Meksikos yra labai geros kokybės“, - teigė pašnekovė.