„Ar žinote, kad smulkinta mėsa ir faršas – du skirtingi produktai? Prekyboje galima rasti ir vienos ir kitos rūšies, todėl labai svarbu žinoti šių dviejų produktų skirtumus ir atidžiai skaityti etiketes!“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo „Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba“.
Rinkdamiesi šią produkciją, atkreipkite dėmesį į pavadinimą ir į:
Sudėtį
Jei tai faršas – į šviežiai maltą mėsą gali būti pridėta tokių ingredientų, kaip prieskoniai, druska, maisto priedai ir t.t.
Jei tai smulkinta mėsa – papildomai gali būti pridėta tik šiek tiek (mažiau nei 1 %) druskos, ir jokių papildomų ingredientų.
Laikymo sąlygas
Smulkinta mėsa laikoma iki ne aukštesnės kaip 2°C temperatūros.
Faršas laikomas iki ne aukštesnės kaip 4°C temperatūros.
Galiojimo laiką:
Smulkintos mėsos galiojimo terminas dažniausiai yra nuo 12 val. iki 72 val., faršo gali būti ilgesnis, socialiniame tinkle „Facebook“ rašo „Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba“.