• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir vasaros metu norisi palepinti šeimą sočiais pietumis? Tuomet išbandykite šį naminių Ritos kepsnių receptą, kuris galbūt taps jūsų mėgstamiausiu. 

6

Net ir vasaros metu norisi palepinti šeimą sočiais pietumis? Tuomet išbandykite šį naminių Ritos kepsnių receptą, kuris galbūt taps jūsų mėgstamiausiu. 

REKLAMA

Šniceliams su juoda duona reikės: 500 g kiaulienos faršo, 2 riekių juodos duonos, 100 ml pieno, 2 kiaušinių, 1 skiltelės česnako, pusės galvutės svogūno, druskos, maltų pipirų, 1 stiklinės maltų džiūvėsių, aliejaus kepimui.

Padažui: gabalėlio sviesto, šaukštelio miltų, druskos, pipirų, 1 stiklinės pieno, 2 šaukštų grietinės, smulkintų žalių krapų.

Gaminimas:

1. Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.

2. Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, smulkintą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite. Faršą išdaužykite, kelis kartus smarkiai meskite į dubenį.

3. Iš paruošto faršo formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius. Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.

REKLAMA
REKLAMA

4. Baltajam padažui išlydykite gabalėlį sviesto, dėkite miltus, pakepinkite. Po truputį maišydami pilkite pieną. Maišykite iki neliks gumuliukų, dėkite grietinę, druską, pipirų ir smulkintus krapus. Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.

Šaltinis: Ritos receptai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų