Besilaukiančios moterys dažnai tampa ypač jautrios. Vieną dieną jos gali norėti raugintų agurkėlių, o kitą – saldainių. Tačiau nepamirškite, kad yra produktų, kurie tik apsunkins jūsų nėštumą. O juk šis laukimo periodas yra pats gražiausias.
Mielosios nėštukės, ką daryti ir ko reikėtų vengti, kad įsimintiniausias gyvenimo periodas taptų pačiu geriausiu.
Venkite riebaus maisto. Jis labai apsunkina skrandį ir virškinimą. Patartina rinktis liesą mėsą, kuo mažiau patiekalų, keptų aliejuje ar kituose riebaluose.
Stenkitės valgyti kas kelias valandas. Tai gali būti nedidukės porcijos, tačiau kuo dažniau valgysite, tuo geriau jausitės. Idealiai tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar krekeriai.
Venkite arbatos ir stiprios kavos, nes kaip tik šie produktai sukelia pykinimą. Ryte gerkite apelsinų arba citrinų sultis.
Taip pat pykinimą sukelia aštrūs kvapai, tokie kaip česnako, žuvies ar jau minėtosios kavos.
Jei jus kankina nesiliaujantis pykinimas, išmėginkite aromaterapiją. Tai puikus būdas, padėsiantis jaustis geriau. Tačiau prieš tai būtinai pasitarkite su savo gydytoja, kuri ir parinks tinkamiausius kvapus.
Gerda Zemenskaitė