„Mėgsta šeimyna šituos pyragėlius su grybais ,o labiausiai Mantas, tai kaip nelepinti?“, feisbuke klausė ji.
Šiuo receptu sutiko pasidalinti ir su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais.
Reikės:
Šilto vandens: 200ml
Aliejaus: 4 šaukštai
Druska: 1 šaukštas
Cukrus: 2 šaukštai
Mielės sausos: 7g. (vieno pakelio)
Miltai: apie 0,5 kg
Įdarui: džiovinti grybai
Įdaro gaminimo eiga:
Džiovintus grybus užplikyti karštu vandeniu. Galima iš vakaro, bet ne mažiau 4 val. Tada trumpai apvirti. Apvirtus grybus smulkiai supjaustyti ir apkepti kartu su svogūnais. Svarbu nuo apkepintų grybų nuvarvinti aliejų, kad šie būtų sausi.
Tešlos gaminimo eiga:
Į šiltą vandenį (200ml) supilti aliejų, cukrų ir druską.
Atskirame inde sumaišyti sausas mieles su 300g miltų.
Sumaišytus miltus pilti paruoštą vandenį ir maišyti. Supilti visus likusius miltus ir minkyti tešlą, tol kol nelips prie rankų. Apie 5 min.
Tuomet paruoštą tešlą padėti šiltai, kol iškils. Taip tešlą laikyti apie 2 val.
Paruoštą tešlą iškočioti dideliais plonesniais lakštais ir daryti norimo dydžio pyragėlius.
Padarytus pyragėlius dėti į karštą aliejų ir apkepti iš abiejų pusių.
Patarimas – kiekvieną pyragėlį dar prieš kepant gerai užspausti kraštus.
Skanaus!