„Žiemą, kai savų vaisių nelabai belieka, vėl akys nukrypsta į citrusinius vaisius. Jei jos ekolgiškos, tai galima apelsinų, citrinų žievelės susidžiovinti ir panaudoti savos gamybos saldumynų paskaninimui. Ir tai geriau prieš tai sodos tirpale ar kepimo miltelių tirpale 15 minučių pamirkyti (1 litrui sauja sodos). Sako, kad sumažina gerokai visokių purškalų kiekį
Reiktų įsigyti pačio pigiausio obuolių acto. Imkite iškart kelis butelius – žiemą apelsinų suvalgome daug – prisidarysite valymo priemonių visiems metams. Neišmeskit butelių. Į juos galėsite supilti pasidarytą valymo priemonę.
Dar reiks užsukamų stiklainių. Namie, tikriausiai, tokių pakanka, ir neišmeskite kokio tuščio buvusios valymo priemonės purkštuvo arba skysto muilo indelio. Gamyba labai paprasta: apelsinus lupant žievelės mesti į stiklainį ir vis užpilti actu, taip, kad žievelės būtų po actu.
Užsukti, papurtyti ir taip pildyti kiekvieną kartą, kai valgote apelsiną ar citriną. Kai prisipildo, būt gerai užrašyti datą, nes reikėtų palaikyti dvi-tris savaites. Padėkit kur ant akių, kad nepamirštume vis suplakti, kad viršutinis sluoksnis nesupelytų.
Tada nukoškit, žieveles nuspauskit ir skystį supilkit arba į purkštuvą, arba į tai ką turite.Tinka valyti virtuvei, dušo kabinoms, tualetams, medžio paviršiams.
Žievelių eteriniai aliejai dezinfekuoja, gerokai užgožia acto kvapą, bet jis vis tiek lieka. Nesu aš acto kvapo mėgėja, bet, nuo žievelių jis jau pakitęs ir sėkmingai naikina negerus kvapus, ten kur prireikia“, – atskleidžia „Mano žolelės“ tinklaraštininkė Jolanta.