Japonijos bendrovė „Furukawa Kikou" ruošiasi komercializuoti savo išrastą įrenginį, patogiai ir švariai valantį ant įvairių paviršių išpiltą pomidorų ar kitokį padažą, pranešė „Engadget.com“.
Kol kas išsamesnės informacijos apie jį bendrovė nepateikia, nes laukia, kada jai bus išduotas „padažų konvejeriu" praminto aparato patentas.
Keliuose „Furukawa Kikou" išplatintuose naujovės veikimo demonstravimo videosiužetuose matyti, kaip kompaktiškas prietaisas su, manoma, tefloniniu konvejeriu mikliai čiuožteli po išpiltu kečupu ar majonezu. Išpiltas padažas pašalinamas nepalikus jokios žymės.
Pasak gamintojų, iš pradžių šis išradimas buvo skirtas naudoti kepyklose, kuriose kai kurie produktai yra pernelyg nepatogūs paimti žmogaus rankomis. Vėliau aparatas buvo pritaikytas namų apyvokos reikmėms.
Manoma, kad šio įrenginio paslaptis - speciali vandenį atstumianti (hidrofobinė) konvejerio danga, leidžianti pusiau skystą padažų masę nepastebimai pašalinti nuo įvairių paviršių.