Milane, Italijoje, „Starbucks“ kavinės barista ruošia kavą. Įpila esspreso, įdeda ledukų, o tada pieną sumaišo su... alyvuogių aliejumi. Taip, teisingai, šios kavos slaptas ingredientas – alyvuogių aliejus.
Bene patį itališkiausią ingredientą – alyvuogių aliejų – „Starbucks“ pasirinko, nes esą norėjo italams pasiūlyti naują alternatyvą esspreso arba kapučino kavai. O ką apie ją mano patys italai?
„Keista idėja, bet nauja. Mano nuomone, ji labiau patiktų užsieniečiams turistams nei mums, italams“, – sako vietos gyventoja Nicole Molinari.
„Man kiek per daug jaučiasi aliejus“, – kalba vietos gyventoja Stefania Bettagli.
Tačiau ir patys turistai nesužavėti – pagirti gali tik tai, kad tokios kavos dar tikrai nebuvo ragavę.
„Tai yra dalykai, kurių nereikėtų maišyti kartu. Bet visai nieko. Man patinka paragauti ką nors naujo“, – tvirtina iš užsienio atvykusi studentė Emma Wang.
Tiesa, už tokį neįprastos kavos puodelį teks sumokėti beveik penkis kartus daugiau nei už paprastą esspreso, kuris Italijoje kainuoja maždaug eurą.
O štai kavos su alyvuogių aliejumi puodelis, priklausomai nuo jo dydžio, gali atsieiti nuo 4,5 iki 6,5 eurų. Jei šis produktas pasiteisins, „Starbucks“ žada kavą pardavinėti ir kitose šalyse.