• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai ilgiau reikėjo prisiruošti išdrįsti gaminti šį patiekalą, nei kad gaminimas užtruko. Tiesa esu gaminusi Kyjivo koteltą iš maltos vištienos. O dabar labiau norėjosi (tiksliau labai prašė to  vyresnioji), kad pagaminčiau tikrąjį Kyjivo kotletą iš vištienos krūtinėlės su gražiai ištirpusiu sviestuku. Taigi nieko nelaukus, kibome į darbus ir rezultatas išties – nenuvylė“, – rašo tinklaraščio Kviečiu į virtuvę autorė.

Tikriausiai ilgiau reikėjo prisiruošti išdrįsti gaminti šį patiekalą, nei kad gaminimas užtruko. Tiesa esu gaminusi Kyjivo koteltą iš maltos vištienos. O dabar labiau norėjosi (tiksliau labai prašė to  vyresnioji), kad pagaminčiau tikrąjį Kyjivo kotletą iš vištienos krūtinėlės su gražiai ištirpusiu sviestuku. Taigi nieko nelaukus, kibome į darbus ir rezultatas išties – nenuvylė“, – rašo tinklaraščio Kviečiu į virtuvę autorė.

REKLAMA

Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 1 val. Reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlės;
  • Druskos pagal skonį;
  • Juodųjų pipirų pagal poreikį;
  • 1 a. š. Persilado prieskonių;
  • 1 a. š. mėgiamų vištienos prieskonių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 4  6 v. š. miltų;
  • 6 v. š. džiūvėsėlių;
  • 100 g sviesto;
  • 1 skiltelė česnako;
  • Pundelis žalumynų: krapai, petražolės;
  • Šlakelis citrinos sulčių.

Salotoms:

  • 0,5 pekino kopūsto;
  • 1 agurkas;
  • 2 pomidorai;
  • Pundelis krapų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. grūdėtų garstyčių;
  • Šlakelis citrinos sulčių;
  • Žiupsnis druskos.

Vištienos krūtinėlę supjaustome pjausniais. Išmušame virtuviniu plaktuku tarp maistinės plėvelės, kad vištienos krūtinėlė neplyštų. Pabarstome druska, pipirais, persilado ir vištienos prieskoniais.

REKLAMA
REKLAMA

Kambario temepratūros sviestą išsukame su smulkintais žalumynais, česnaku, šlakeliu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos. Sviestą dedame ant maistinės plėvelės, suvyniojame į ritinėlį ir dedame į šaldymo kamerą, kol šis sutvirtės.

REKLAMA

Ant vištienos gabalėlio dedame po gabalėlį sviesto. Gražiai suvyniojame, kad neliktų tarpelių ir kepant kotletą sviestas neišbėgtų.

Kiaušinius išplakame su žiupsniu druskos ir juodųjų pipirų. Į vieną dubenį beriame miltus, į kitą dubenį džiūvėsius.

Suformuotus Kyjivo kotletus apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsiuose. Taip kartojame – paniruojam kiekvieną kotletą 2 kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Jei norisi galima įdėti 1020 min į  šaldymo kamerą, kad kotletai sutvirtėtų, taip bus šiek tiek lengviau juos iškepti.

Keptuvėje Kyjivo kotletus kepame su trupučiu aliejaus, kol šie gražiai apskrus. Sudedame į kepimo indą ir dedame pabaigti kepti į įkaitintą iki 180* C T orkaitę 20 min.

Jeigu jau taip atsitiko, kad kepant sviestas visgi išbėgo, prieš baigiant kepti į kepimo indą įmeskite po kelis lapelius šalavijo. Ir dar kvapnesniu sviestu apšlakstykite Kyjivo kotletus.

 Mes valgėme su bulvių koše ir daržovių salotomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų