Japoninė sora (valgomoji rietmenė) yra geriau nei tradicinė sora dėl naudingų jos savybių. Japoninė soros versija naudingesnė, skanesnė ir paprasčiau verdama – užtenka 5 min. Tokio laiko užtenka, nes šios rūšies soros smulkesnės už tradicines, primena manus. Košę paskaninus keliais priedais - ji išeina gana soti.
Jums reikės (2 asm.): 100 g kruopų; 200 ml vandens; 1/2 indelio kokosų pieno; 1/2 a. š. vanilės ekstrakto; 1 a. š. cinamono; 1 a. š. norimo saldiklio ar cukraus (nebūtinai).
Puode užkaičiame vandenį, supilame kokosų pieną, palaukiame, kol užvirs. Kruopas nuplikome karštu vandeniu ir suberiame į verdantį skystį. Taip pat suberiame cinamoną, įpilame vanilės, saldiklio ar cukraus, jei naudojate. Vis pamaišant verdame 5–7 min. ant vidutinės temperatūros. Skaniname norimais priedais – uogomis, riešutais.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @odėdaržovėms.