• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pats laikas pagalvoti apie pietų arba vakarienės idėją. Ar jau žinote, ką gaminsite ir kuo gardžiuositės? Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė siūlo prisiminti vaikystės skonį ir pasimėgauti gardžiu kepiniu, dar vadinamu netikru zuikiu. 

3

Pats laikas pagalvoti apie pietų arba vakarienės idėją. Ar jau žinote, ką gaminsite ir kuo gardžiuositės? Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė siūlo prisiminti vaikystės skonį ir pasimėgauti gardžiu kepiniu, dar vadinamu netikru zuikiu. 

REKLAMA

Ji sako, kad tai receptas iš jos vaikystės ir gamintas - pagal mamos užrašuose rastą receptą. 

Jums reikės: 

500 gramų maltos mėsos (naudojau kiaulieną), 1 didelio svogūno, 3 skiltelių česnako, 1 didelės morkos, 3 šaukštų džiūvėsėlių arba manų, 1 šaukšto bulvių krakmolo, druskos, pipirų, aliejaus aptepti viršų. 

Gaminimas:

Svogūną ir česnakus susmulkinau, morką sutarkavau su burokine tarka. Keptuvėje įkaitinau šiek tiek aliejaus ir apkepinau smulkintas daržoves. Atvėsinti.

REKLAMA
REKLAMA

Į maltą mėsą sudėjau kepintas ir atvėsintas daržoves, bėriau džiuvėsėlius, bulvių krakmolą ir prieskonius. Viską gerai išminkiau.

Šlapiomis rankomis suformavau kepalėlį ir dėjau į kepimo indą, aptepiau aliejumi.

Kepti iki 180 C. temp. škaitintoje orkaitėje apie 40 min. Pjaustyti atvėsusį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų