Ji sako, kad tai receptas iš jos vaikystės ir gamintas - pagal mamos užrašuose rastą receptą.
Jums reikės:
500 gramų maltos mėsos (naudojau kiaulieną), 1 didelio svogūno, 3 skiltelių česnako, 1 didelės morkos, 3 šaukštų džiūvėsėlių arba manų, 1 šaukšto bulvių krakmolo, druskos, pipirų, aliejaus aptepti viršų.
Gaminimas:
Svogūną ir česnakus susmulkinau, morką sutarkavau su burokine tarka. Keptuvėje įkaitinau šiek tiek aliejaus ir apkepinau smulkintas daržoves. Atvėsinti.
Į maltą mėsą sudėjau kepintas ir atvėsintas daržoves, bėriau džiuvėsėlius, bulvių krakmolą ir prieskonius. Viską gerai išminkiau.
Šlapiomis rankomis suformavau kepalėlį ir dėjau į kepimo indą, aptepiau aliejumi.
Kepti iki 180 C. temp. škaitintoje orkaitėje apie 40 min. Pjaustyti atvėsusį.