• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Modelis ir tinklaraštininkė Julija Steponavičiūtė po pasaulį keliauja dažnai. Tai lemia ne tik manekenės darbas mados srityje, bet ir meilė įvairioms kultūroms bei kulinarinės paieškos. Neseniai mergina grįžo iš dviejų savaičių kelionės po Keniją, kur susipažino su šios šalies kasdienybe, gamta ir pasisėmė idėjų savo kuriamam maisto ruošos tinklaraščiui.

9

Modelis ir tinklaraštininkė Julija Steponavičiūtė po pasaulį keliauja dažnai. Tai lemia ne tik manekenės darbas mados srityje, bet ir meilė įvairioms kultūroms bei kulinarinės paieškos. Neseniai mergina grįžo iš dviejų savaičių kelionės po Keniją, kur susipažino su šios šalies kasdienybe, gamta ir pasisėmė idėjų savo kuriamam maisto ruošos tinklaraščiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą modelis kelionei pasirinko kiek neįprastą vietą – Rytų Afrikoje esančią Keniją, kuri pasižymi didele etnine įvairove ir sunkiai besivystančia ekonomika, tačiau, pasak J. Steponavičiūtės, užburiančia gamta.

REKLAMA

„Man labai įdomu rinktis neįprastus maršrutus, susipažinti su naujomis kultūromis. Iki šiol nieko panašaus nebuvau mačiusi. Nuostabu savo kailiu pajausti laukinę Afrikos gamtą, horizonte matyti visai kitokią spalvų paletę, svečiuotis kenijiečių namuose – dar kartą įsitikini kiek nedaug tam žmogui tereikia. Tai įkvepia gyventi iš tikrųjų“, - šypsojosi tinklaraštininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Modelis įvardijo, kad Kenijoje pastebėtus ryškius kultūrinius skirtumus: „Daugiavaikės šeimos, poligamija, yra nemaža dalis žmonių gyvenančių tradicinius gyvenimus gentyse, šalyje įteisintos dvi oficialios valstybinės kalbos.“

Tačiau bene įdomiausia Afrikos šalyje modeliui buvo išbandyti tradicinį maistą. „Kenijos virtuvė nėra labai gausi, tačiau keliaujant po šalį teko paragauti nemažai įdomių produktų, kurie paliko stiprų įspūdį“, - kalbėjo mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tradiciškai Kenijoje valgoma daug angliavandenių (pigus ir greitas energijos šaltinis), pavyzdžiui ryžių, saldžių bulvių, kasavų, kukurūzų. Populiariausia mėsa yra jautiena ir ožkiena, dažniausiai naudojama troškiniams ruošti. Ugali – tradicinė tvirta kukurūzų masė valgoma su troškintomis tamsiai žaliomis lapinėmis daržovėmis Managu. Kenijiečiai ruošia ir fermentuoto pieno gėrimą, panašų į kefyrą, kurį maišo su vieno augalo anglies milteliais (štai jums naminis angliukas), nors apskritai kenijiečiai pieno produktų praktiškai nevartoja. Priklausomai nuo sezonų, Kenijoje gausu papajų, avokadų, mango vaisių, pasiflorų“, - vardijo J. Steponavičiūtė.

Modelio teigimu, būtent kelionės ir įkvepia ją eksperimentuoti su maisto produktais bei sukurti maisto tinklaraštį: „Pradėjusi keliauti susikroviau nemažą įkvėpimo „bagažą“ – įvairūs restoranai, ūkininkų turgeliai, vakarienės su draugais skirtinguose pasaulio kampeliuose padarė savo. Prieš keletą metų draugai pradėjo tempti per dantį, kad pradėčiau savo tinklaraštį. Taip ir gimė kitchenjulie.com“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų