• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant gražiausioms metų šventėms, nepamirškite pasigaminti ir saldžių gaminių. Tokie gardėsiai kaip imbieriniai sausainiai gali būti pagaminti dar gerokai prieš šventes, o tinklaraštininkė Jurgita su skaitytojais dalinasi tobulu jų receptu. 

6

Artėjant gražiausioms metų šventėms, nepamirškite pasigaminti ir saldžių gaminių. Tokie gardėsiai kaip imbieriniai sausainiai gali būti pagaminti dar gerokai prieš šventes, o tinklaraštininkė Jurgita su skaitytojais dalinasi tobulu jų receptu. 

REKLAMA

Sausainiams reikės: 500 gr. miltų, 1 a.š. sodos, 0,5 a.š. cinamono, 0,5 a.š. malto imbiero, 0,5 a.š. maltų gvazdikėlių, 140 ml. grietinėlės, 150 gr. kambario temperatūros sviesto, 100 gr. balto cukraus, 150 gr. rudojo cukraus, 200 gr. skysto medaus (tamsaus).

Gaminimas:

Į dubenį persijojame miltus, sodą ir prieskonius. Kitame inde išplakame iki standumo grietinėlę. Atskirame dubenyje mikseriu išplakame minkštą sviestą ir cukrų iki purios masės. Sumažiname plakimo greitį ir į sviesto masę įplakamę medų ir grietinėlę.

Paplakame, kol viskas tarpusavyje susimaišo (ne ilgiau).

Suberiame persijotus birius produktus, ir plakame (arba maišome šaukštu), kol viskas gerai susimaišo į vientisą tešlą. Tešla bus lipni - tokia ir turi būti. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę, padarome disko formą ir atšaldome šaldytuve ne mažiau 2 val. (galima šaldyti iki 2 dienų), kol tešla taps kieta.

REKLAMA
REKLAMA

Imame ketvirtadalį tešlos, pabarstome stalą miltais ir iškočiojame kuo plonesnį lakštą (2 mm storio; apie 35 cm. skersmens). Formelėmis išspaudžiame sausainukus ir atsargiai perkeliame ant kepimo popieriaus, tarp jų palikdami 0.5 cm. tarpus.

REKLAMA

Kepame įkaitintoje 190 °C orkaitėje apie 6 min. (sausainiai iš pradžių šiek tiek iškyla, o paskui subliūkšta - tuomet galima juos traukti iš orkaitės). Neperkepkite, nes sausainiai įgaus karstelėjusį skonį! Atvėsiname ant grotelių. Laikyti galima apie savaitę sandariame inde. Skanaus!

P.S. Tešlą išties reikia kočioti labai labai plonai, tuomet sausainiai bus traškūs - kaip tikri parduotuviniai imbieriniai sausainukai! Jei tešla bus iškočiota nepakankamai plonai - iškepę sausainiai bus kieti. Cukrų galima dėti tik baltą, bet jei dėsite rudojo, sausainiai bus tamsesnės spalvos.

Šaltinis: Jurgitos receptai 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų