Ingredientai: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušiniai; šaukštelis druskos; 3 šaukštai miltų; 3 šaukštai krakmolo.
Įdarui: 300 gr vištienos; svogūnas.
Padažui: 150 gr grietinės; 150 gr pieno; šaukštelis miltų; šaukštas sviesto; krapų; česnako.
Žemaičių blynų receptas
Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą. Padalinti vienodais gabalėliais. Vištieną išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu. Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti. Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto apkepti sutraiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus. Kelias minutes maišant pakaitinti. Skanaus!