Mažindama logistikos kaštus ir didindama darbo našumą, „Iki“ ketina per artimiausius kelis metus visoje Lietuvoje centralizuoti kepinių gamybą.
Didžiausiose šalies apskrityse turėtų veikti po vieną centrinę kepyklą, kurioje bus gaminami visoms „Iki“ ir „Ikiuko“ tinklo parduotuvėms kasdien pristatomi konditerijos gaminiai.
Šiandien atidaryta „Iki“ centrinė kepykla Kaune, į kurią investuota 3 mln. litų. 700 kv. m. ploto kepykloje, kurioje veiks naujos duonos, bandelių, sausainių kepimo linijos, įkurtos 35 darbo vietos. Šiais metais „Iki“ planuoja centrinę kepyklą atidaryti ir Vilniuje.
Pernai tinklas centralizavo konditerijos gamybą Panevėžio apskrityje. Į 1000 kv. m. ploto kepyklos patalpas buvo investuota 3 mln. litų, sukurta apie 40 darbo vietų.
Pasak „Iki“ komunikacijos direktoriaus Tomo Vaišvilos, parduotuvėse veikusios kepyklos išliks, tačiau jos galės orientuotis tik į savo pirkėjų poreikių tenkinimą, pasiūlyti jiems įmantresnių gaminių.