Dėl istorinių ryšių lietuviška virtuvė turi daug panašumų į aplinkinių kraštų virtuves, vis tik mes turime gana gausų, išskirtinį užkandžių stalą: įvairūs sūrio, rauginto pieno produktai, žuvies, rūkytos mėsos gaminiai, įvairūs mėsos vyniotiniai. Mėsos vyniotiniai – lietuvių ypatingai mėgstamas produktas, kuris būtinai puoš šventinį stalą.
Po Adventinio laikotarpio pasninko, kiekvienas sukame galvą, kokių skanėstų pagaminti šventiniam stalui, kuo nustebinti namiškius ir svečius, ką neregėto neragauto išbandyti. Ir ne mažiau svarbu, kad gaminimas netruktų ilgai, nes dar reikia laiko kitiems pasiruošimo darbams. Įvairius mėsos vyniotinius galima pasigaminti namuose, tačiau būtina žinoti, kokia mėsa yra tinkama, ir, be abejo, kaip tarpusavyje derinti vyniotiniui naudojamus produktus bei pagardus. Kad eksperimentai virtuvėje nenuviltų, o šventinis stalas džiugintų akis ir gomurį, „Rokiškio mėsinė“, drauge su virtuvės šefu Evaldu Žaliuku šiais metais siūlo pagalbą.
Tęsdama senolių tradicijas „Rokiškio mėsinė“ siūlo išskirtinius savo meistrų rankų darbo virtus ir keptus vyniotinius šventiniam stalui. Jūsų pasirinkimui – virtas naminis vyniotinis iš kiaulienos kulninės, virti liežuvio ir liežuvio-ausų vyniotiniai. O gal jus sužavės kepti natūralūs višienos vyniotiniai su slyvomis arba špinatais: džiovintų slyvų pikantiškas saldumas arba žalios spalvos špinatų raštai suteikia vištienos vyniotiniams išskirtinę išvaizdą ir skonį. „Rokiškio mėsinė“ nepamiršo ir kiaulienos mėgėjų - ypatingo aromato šventinis keptas vyniotinis su apelsinais ir mėtomis nepaliks abejingų.
Pagardinkite artėjančias šventes ypatingais „Rokiškio mėsinės“ meistrų rankų darbo vyniotiniais!
Šventinius vyniotinius galite rasti „Maksima“ parduotuvės ir „Rokiškio mėsinės“ parduotuvėse.
„Rokiškio mėsinė“ nuo pat įsikūrimo gamina tradicinius, Aukštaitijos kraštui būdingus mėsos gaminius – Lietuvos tautiniu paveldu pripažintą šaltai rūkytą Rokiškio skilandį, Rokiškio šaltai rūkytus bei sūdytus lašinius. Produktai gaminami pagal senuosius gamybos receptus, rūkymui iki šiol naudojama kaimiška rūkykla. Todėl mėsos produktai turi atpažįstamą išskirtinį skonį bei aromatą. Pagrindinės „Rokiškio mėsinės“ vertybės – tai gilios gamybos tradicijos, profesionalus ir kruopštus rankų darbas, gaminių kokybė, natūralumas bei šviežumas.