Šaltibarščiams reikės: 1 litro šaltibarščių kefyro, 200 ml mėtų skonio mineralinio vandens (švelniai gazuoto ), 2 - 3 virtų burokėlių (ar marinuotų, kas mėgsta rūgštesnius), agurkų, svogūno laiškų, krapų, druskos.
Būtent mėtų skonio mineralinis vanduo suteiks šaltibarščiams gaivumą.
Gaminimas:
Burokėlius sutarkavau burokine trintuve, supjausčiau agurkus, svogūnų laiškus, krapus.
Į dubenį sudėjau supjaustytus produktus ir supyliau kefyrą ir mineralinį vandenį.
Šaltibarščius išmaišiau, pagardinau druska ir krapais. Papjausčiau kietai virtą kiaušinį (nebūtina).
Šaltibaršciai paruošti.
Prie šaltibarščių patiekiau ant gee sviesto apkeptas virtas bulves.
Recepto autorė: „Gamink su Audrone“