• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus senamiestyje įsikūrusiame restorane viena mylimiausių kulinarių pristatė savo trečiąjį kūdikįišskirtinių kepinių knygą. Į jaukų vakarą „Steakhouse Hazienda“ kiemelyje susirinko geriausi receptų kūrėjos draugai ir kitos pramogų pasaulio žvaigždės, neatsispiriančios pyragaičiams ir tortams.

Vilniaus senamiestyje įsikūrusiame restorane viena mylimiausių kulinarių pristatė savo trečiąjį kūdikįišskirtinių kepinių knygą. Į jaukų vakarą „Steakhouse Hazienda“ kiemelyje susirinko geriausi receptų kūrėjos draugai ir kitos pramogų pasaulio žvaigždės, neatsispiriančios pyragaičiams ir tortams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Populiariausių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė, televizijos laidų vedėja Beata Nicholson įgyvendino dar vieną savo svajonę – savo trečiojoje knygoje „Beatos virtuvė: kepinių knyga“ ji pasidalins ne vienus metus kauptais kepinių receptais.

REKLAMA

Beata prisipažino iškilmingam pristatymo vakarui ruošėsi visą dieną. „Visą dieną laksčiau, tai vežiau vaikus, tai kepiau eklerus... Ir negaliu pasakyti, kad labai sekėsi – ir kremo antgalis netiko, ir viskas iš rankų krito“, – linksmai, kaip visada greitakalbe, dienos įspūdžius bėrė kulinarė.

REKLAMA
REKLAMA

Vakaro svečiams ji paruošė kelis pyragus, eklerus, pyragaičius su uogomis ir varške, kišo bei kitų užkandžių, kurių skonis tarsi močiutės gaminto maisto. Skambant linksmai „Elle G“ muzikai svečiai gurkšnojo šampaną ir dalinosi savo mėgstamų saldumynų receptais.

Storos ir stilingai iliustruotos knygos autorė patikino, kad kepant skanumynus iš jos knygos tikrai negresia priaugti svorio. „Dar neteko sutikti žmogaus, kuris išsikepęs pyragą visą jį ir suvalgytų“, – juokėsi Beata. Tačiau netrukus ranką aukštyn, kaip prisipažinimo ženklą kilstelėjo televizijos prodiuserio Lauryno Šeškaus žmona Indrė, taip visus priversdama pritariamai kvatotis. „Na, visko pasitaiko, bet valgant saikingai, tikrai nesustorėsite“, – linksmai atsakė Beata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Knygoje yra aštuoni teminiai skyriai, kuriuose sutalpinta daugiau nei šimtas pačių įvairiausių receptų. Čia klasika persipina su naujausiomis konditerijos madomis, laiko patikrinti, išmėginti receptai – su populiariausiais saldumynais ar pikantiškais kepiniais iš Australijos, Anglijos, Serbijos, JAV.

REKLAMA

„Apie tokią knygą svajojau dar rašydama pirmąsias dvi. Nes tik ruošiant kepinius širdyje iš tiesų užgroja šventinis dūdų orkestras, o pats pasiraitęs miltuotas rankoves tampi to orkestro dirigentu. Nemanykite, kad šia knyga kviečiu jus maitintis tik pyragaičiais su kremu ar „Napoleonu“ – vartydami šią knygą rasite ne tik receptų, kuriuos norėsis tuoj pat išbandyti, bet turėsite ir kur akis paganyti, pailsėti, pasisemti įkvėpimo..", – sako Beata.

REKLAMA

Rinkdama receptus ji ragavo daugybę įvairiausių kepinių ir patiekalų, stebėjo ir klausinėjo, kas ką mėgsta, apie ką svajoja ar prie ko tiesiasi jų ranka. Šią knygą išleisti Beata ryžosi pabaigusi kulinarijos mokslų. Žinios, įgytos „Leiths“ kulinarijos mokykloje, anot jos, padėjo pasikloti gerą pamatą, suprasti esminius dalykus. Ten įgytomis žiniomis ji dalinasi ir su savo skaitytojais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujosios knygos receptams bus skirta laiko ir žiūrovų pamėgtoje TV3 laidoje „Beatos virtuvė“, kuri šį sezoną bus transliuojama žiūrimiausiu laiku – antradieniais, 19.40 val.

Knygynus ir prekybos centrus knyga „Beatos virtuvė: kepinių knyga“ pasieks dar iki rugsėjo. Beatos virtuvės Facebook gerbėjai gali užsisakyti knygą ir pirmieji ją gauti tiesiai į namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų