Ar galima sumažinti išlaidas maistui? Išleisti dešimt litų per savaitę ir atrodyti kaip televizijos žvaigždė? Kas labiau apsimoka – kasdien eiti į parduotuvę, ar prikrauti šaldytuvą kas dvi savaites? Ar verta eiti į kalbas su pardavėjais, siūlančiais rinkti lipdukus su drambliais?
Trečiadienį 0:05 Pirmojo Baltijos kanalo dokumentinėje laidoje „Gyvenamoji aplinka“ žiūrovai sužinos, kaip nežalojant savo sveikatos ir figūros sumažinti išlaidas maistui. Ne veltui sakoma, kad nutukimas – tai skurdžių liga. Dešimties litų dietą išbandys televizijos laidų vedėja „Mis Rusija 2003“ Viktorija Lopyriova. Mitybos specialistai sudarys jai meniu, o po eksperimento išmatuos, kaip pasikeitė jos standartiniai kūno duomenys.
Kas tikrai moka taupyti maistui – tai pardavėjai. Todėl, kad jie žino, kaip yra kvaila apsigauti perkant ne prekes, o žinomus pavadinimus. Kartais už tai mes permokame iki 99 procentų prekės kainos. Mes manome, kad patys renkamės prekes, bet iš tikrųjų tai už mus daro neuro-vadybos specialistai. „Gyvenamosios aplinkos“ korespondentė Jekaterina Pasternak, vos nepatekusi į neuro-vadybininko spąstus, papasakos, kaip to išvengti.
Patikimiausias būdas neleisti pinigų – visai nesilankyti parduotuvėje. Taip daro Aleksejus iš Kaliningrado. Jis sudarė 50-ties patiekalų valgiaraštį vien iš gamtos gerybių: grybų, žolės, šaknų, uogų, riešutų, miško daržovių, varlių kojyčių. Ir jo rengiamose vakarėliuose svečių tikrai netrūksta.
Savaime aišku, kad miško valgiaraštis šiuolaikiniam žmogui – tai egzotika. Tačiau virtuvės šefai – Denisas ir Aleksėjus – išmokys Pirmojo Baltijos kanalo žiūrovus vos už 3 litus paruošti pietus iš dviejų patiekalų, kurių kokybė prilygsta pietums prabangiame restorane.
Kaip teisingai išsirinkti grikių ar manų kruopas, kokiose prekybos centrų akcijose dalyvauti, o kokių geriau išvengti, ką iš tikrųjų reiškia nuolaidos ir kaip maitintis viengungiui – apie tai ir daugelį kitų dalykų žiūrovai sužinos šį trečiadienį 0:05 dokumentinėje laidoje „Gyvenamoji aplinka“ per PBK.