Dauguma žmonių ne kartą yra susidūrę su nemaloniomis pagiriomis, kurios užklumpa kitos dienos rytą ir dar labiau apsunkina dieną. Nors daugelis turi savų metodų, kaip tai įveikti, tačiau gydytojas atskleidė gudrybę, kuri išvis padės to išvengti.
Kalbėdamas apie tai socialiniame tinkle „Tik Tok“ gydytojas Karanas Rajanas sakė, kad alkoholio niekuomet nereikėtų maišyti su gazuotais gaiviaisiais gėrimais. Pavyzdžiui, vartojant alkoholį su kola, galima daug greičiau apgirsti.
Svarbiausia pasirūpinti visaverte mityba
Gydytojas teigia, kad taip nutinka todėl, kad 20 procentų alkoholio yra absorbuojama skrandyje:
„Plonojoje žarnoje absorbuojama apie 80 proc. Iš tiesų, alkoholis jus pradės veikti lėčiau tada, kai jūs sulėtinsite alkoholio patekimo į plonąją žarną greitį. Tai padaryti įmanoma tuo atveju, jeigu prieš vartodami alkoholio būsite gerai pavalgę.
Alkoholis, susimaišęs organizme su maistu, ilgiau išliks skrandyje, kol vėliau pateks į žarnyną. Tai sumažins alkoholio absorbcijos į kraują greitį.“
Komentarų skiltyje gydytojas pridūrė, kad vienintelis būdas neapgirsti yra kuo mažiau suvartoti alkoholio, o tai apsaugos nuo siaubingų pagirių kitą rytą, rašoma thesun.co.uk.
Visgi, kita ekspertė teigia, kad yra kelios priežastys, kurios sukelia pagirias.
Lara, „Wholistic Health by Lara“ įkūrėja, sakė, kad dehidratacija yra pagrindinė pagirių dalis, tačiau tai nėra vienintelis aspektas. Lara pasakojo, kad dėl pagirių dažnumo ir sunkumo iš dalies yra kalti mūsų genai.
Ji taip pat sakė, kad apsinuodijimas alkoholiu dažniausiai įvyksta ir dėl blogos mitybos. Gydytoja sakė, kad gera mitybos praktika yra be galo svarbi, nes alkoholis iš organizmo išeikvoja maistines medžiagas, įskaitant ir vitaminą B.
„Turtingų B grupės vitaminų yra ne tik maisto papilduose, tačiau ir produktuose, pavyzdžiui, avokaduose, pupelėse, todėl norėdami išvengti pagirių, pasirūpinkite šio vitamino pasisavinimu“, – sakė Lara. Be to, anot moters, pagirias taip pat palengvinti gali ir Omega-3.