• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugybė žmonių Lietuvoje jau pasveiko nuo COVID-19 ir grįžo į įprastinį kasdienį gyvenimą. Tačiau neretai pasitaiko nuogąstavimų, jog persirgus koronavirusu, jis palieka liekamuosius reiškinius organizmo sveikatai: vis dar jaučiamas nuovargis, apsunkintas kvėpavimas, pradingusi uoslė ar skonis. TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas Arvydas Balčius dalinsis patarimais, kaip greičiau atsistatyti, sutvirtinti organizmą, sustiprinti imunitetą ir užkirsti kelią ateityje pasikartojančioms ligoms.

Daugybė žmonių Lietuvoje jau pasveiko nuo COVID-19 ir grįžo į įprastinį kasdienį gyvenimą. Tačiau neretai pasitaiko nuogąstavimų, jog persirgus koronavirusu, jis palieka liekamuosius reiškinius organizmo sveikatai: vis dar jaučiamas nuovargis, apsunkintas kvėpavimas, pradingusi uoslė ar skonis. TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas Arvydas Balčius dalinsis patarimais, kaip greičiau atsistatyti, sutvirtinti organizmą, sustiprinti imunitetą ir užkirsti kelią ateityje pasikartojančioms ligoms.

REKLAMA

Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus žadins savaitgalio ryto ritualu tapusi kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, šį projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestiniam svečiui, kuris, įvertinęs abu patiekalus, išrenka jam skanesnį.

Šeštadienio laidoje didelis dėmesys bus skiriamas sveikai mitybai ir patiekalams, kurie savyje turi daug vitaminų, mineralų bei stiprina imuninę sistemą. Būtent todėl ant laidos studijos, įkurtos baldų salone „Vokė-III“, stalo puikuosis viena sveikiausių mėsų – brandinta jautiena, iš kurios Ilona ruoš suktinukus su špinatais, o Dilanas gamins pavasariškas salotas.

REKLAMA
REKLAMA

Šių patiekalų ragauti ir apie sveiką mitybą papasakoti atvyks „Eglės sanatorijos“ direktorius medicinai, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas Arvydas Balčius. Gydytojas pasakos, jog mityba turi be galo didelę reikšmę žmogaus sveikatai ir savijautai. Vis dėlto Arvydas pastebi didelę klaidą, kurią neretai prie pietų stalo darome kiekvienas.

REKLAMA

„Sveika mityba prasideda nuo to, ką mes valgome ir kaip tai darome. Maistas turėtų būti pilnavertis, taip pat jaučiamas saikas bei skiriamas dėmesys pačiam valgymo procesui. Kuomet mes valgydami žiūrime televizorių ar naršome telefone, mūsų smegenys pasimeta ir nebežino, kokius impulsus duoti ir ką daryti – ar virškinti maistą, ar atsakinėti į telefoną“, – laidoje patarimais dalinsis gydytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Subalansuota mityba svarbi ne tik bendrai organizmo būklei, bet ir imuniteto tvirtumui, kuris tapo didele siekiamybe pasauliui kovojant su COVID-19 viruso pandemija. A. Balčius teigia pajutęs, jog ši infekcija ne visiems praeina be pasekmių, todėl kartu su komanda sukūrė specialią gydomąją programą, skirtą būtent koronavirusą įveikusiems pacientams.

„Tai programa, sukurta atsižvelgiant į didžiausius nusiskundimus ir apimanti visą žmogų ir jo kūną. Pavyzdžiui, kineziterapija yra akcentuota į kvėpavimo pratimus, kurių metu išmokiname

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

teisingai kvėpuoti, atstatome kvėpavimo funkciją. Kitų procedūrų pagalba yra skatinamas audinių įsotinimas deguonimi, nes persirgus koronavirusu, organizmas badauja, negaudamas pakankamo kiekio deguonies. Tačiau kuomet ląstelės jį gauna, jos apsisprendžia nemirti, o atsistatyti“, – laidoje pasakos gydytojas.

Laidos svečias, paklaustas, kuo sveikatai ypatingas laikas, praleistas sanatorijose, patvirtins, kad Lietuvoje jis nė kiek nenusileidžia užsienio kurortams ir net juos pranoksta. Gydytojas teigs, kad sanatorijose galima ne tik pabėgti nuo rūpesčių ir darbų, bet ir sustiprinti sveikatą bei greičiau atgauti jėgas.

REKLAMA

„Mūsų sanatorija konstruoja pilnavertį žmogaus buvimą joje – pradedant nuo aplinkos, baigiant gydomosiomis procedūromis. Stengiamės, kad gėlynai būtų sutvarkyti, yra refleksoterapinis takas, įrengtas vaistinių augalų sodas, o visą tai supa didingas miškas. Pati gamta ir buvimas joje jau mus gydo, tačiau prie sveikatos gerinimo prisideda ir gydomosios procedūros, einančios per visus 5 žmogaus pojūčius: regą, skonį, kvapą, klausą, kūno pojūčius“, – laidoje kalbės medikas A. Balčius.

REKLAMA

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ skaičiuoja jau 13-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

Kaip sustiprinti organizmą po koronaviruso, kas gerina imunitetą ir kuris – Ilonos ar Dilano – patiekalas taps šio ryto nugalėtoju – sužinosime „Virtuvės istorijose“ jau šį šeštadienį, 9 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų