Jį šokėjas A.Butkus užsisakė vakarieniaudamas Italijos sostinėje. „Su draugais sėdėjome vienoje kavinėje Romoje. Ir, aišku, nepasižiūrėjęs į valgiaraštį, paprašiau skaniausio jų patiekalo.
Padavėjas pasiūlė makaronų ir atnešė milžinišką lėkštę, kurioje makaronų buvo žymiai mažiau nei jūros gėrybių. Tokio kiekio niekaip neįveikčiau vienas. Todėl visa mūsų kompanija paragavo to nuostabaus gėrio, pilno keisčiausių jūros gyventojų. Aišku, pamatęs šio patiekalo kainą, neapsidžiaugiau. Ši didžiulė lėkštė kainavo net 50 eurų (apie 172 litus). Man buvo pamoka – dabar prieš užsisakydamas, žvilgtelsiu ir į kainas. Bet, aišku, šio patiekalo skonis buvo to vertas“, – sakė jis.
Vyras prisipažino, kad save laiko gurmanu. „Man patinka maistą ir gaminti, ir ragauti. Manau, kad esu linkęs į gurmaniškumą ir savo skonio lavinimą“, – sakė jis.
Vyras išdavė, kad įdomiausias valgytas patiekalas buvo varlių kojelės, kurios, nors ir atrodė kaip varlių kojelės, vyrui nebuvo atgrasios. „Iš tiesų tos kojelės atrodė kaip sumažinta višta. Ir skonis panašus. Tai, matyt, vienas įdomiausių mano ragautų valgių“, – pasakojo gurmanu save laikantis LNK televizijos laidų vedėjas A. Butkus.
A.Butkus prisipažino, kad iki šiol nėra sukūręs savo firminio patiekalo, tačiau jo draugai, pakviesti vakarienės, nelieka nusivylę. „Labai mėgstu eksperimentuoti su maistu. Todėl mano bičiuliai dažniausiai stebisi, kaip iš paprasčiausių, šaldytuve rastų produktų man išeina toks nuostabus patiekalas“, – sakė šokėjas A. Butkus.