• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ingredientai:

REKLAMA

Keletas rutuliukų špinatų [arba, jei pateikti kita forma, sauja kita]

200g panyro

šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero

šiek tiek maltų čili pipirų

po 0.5 šaukštelio ciberžolės, garam masalos, maltos kalendros

0.25 šaukštelio asafetidos

druskos pagal skonį

~275g žirnių miltų [arba, jei norit švelnesnio, prabangesnio skonio, avinžirnių miltų]

šaukšto aliejaus + aliejaus gruzdinimui

Gaminimas:

Panyras turėtų būti paslėgtas nestipriai, bet maniškis toks nebuvo, todėl ekperimentavau. Taigi, panyrą supjaustom mažyčiais kubeliais. Špinatus paruošiam pagal instrukciją ant pakelio, nusunkiam vandenį.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėj įkaitinam šaukštą aliejaus, pirma dedam tarkuotą imbierą, čili pipirus. Pakepinam keliolika sekundžių, tuomet beriam likusius maltus prieskonius, pakepinam dar kelias sekundes.

REKLAMA

Tuomet pridedam supjaustytą panyrą, paruoštus špinatus, kepinam minutę. Viską išverčiam ant paviršiaus, pabarstyto žirnių miltais. Taip pat apibarstom viršų, šiek tiek palaukiam kol atšals iki tiek, kad būtų galima minkyt.

Kai tai nutinka, dedam likusius miltus, minkom. Man labai lipo prie rankų, todėl miltų dėjau šiek tiek daugiau.

Iš tešlos formuojam nedidelius rutuliukus. Keptuvėj įkaitintam aliejuj kepam juos kol apskrunda. Taip pat galima kepti gruzdintuvėj.

Labai skanu su pomidorų padažu: tiek šilti, tiek šalti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų