„Kai išgirdau pasiūlymą dalyvauti, sunerimau, kad mama šio iššūkio nepriims. O klydau! Didesnis iššūkis buvo surasti tuos mamos receptus, kuriems pagaminti nereikėtų 2-3 val. Mamos patarimo visada prašau, kai kepame žvėrienos kepsnius, o mamos keptas naminis paštetas paperka net tuos, kurie sako nevalgantys kepenėlių. Žodžiu, mano mama gal negamina įmantriausiai, bet tai ką gamina, žino geriausiai“, – šypsosi Eglė.
Kuris duetas gamins geriau, spręs vieno geriausių Lietuvoje restoranų bendraturtis Romas Zakarevičius. Apžiūrėjęs ir paragavęs patiekalą, virtuvės guru turės nuspręsti, kuri šeima yra vertesnė laidos prizo.
E. Daugėlaite, klausydama mamos nurodymų, gamins neįprastą Lietuvoje patiekalą – burokėlių karpačio. „Šis patiekalas yra sveikas. Jį atrado tėtis. Manau, kad ir dukra ne blogiau pagamins“, – kalbės ponia Zita. „Buvo labai įdomu žiūrėti, kaip Eglė dirba. Pirma akys, po to – kvapas, o vėliau liežuvis. Labai gražu“, – sakys R. Zakarevičius. Ką profesionalas pasakys apie skonį?
Giulijos dukra Monika, mamos padedama, gamins cukinijų blynelius su lašiša. „Monika, daryk viską greitai“, – patarinės Giulija. Gamindama mamos patiekalą, Monika papasakos apie savo gyvenimą JAV. Moteris sakys, kad namie jai netenka gaminti, o mieliau lankosi mėgstamuose restoranuose ar perka jau pagamintą maistą.
„Tikrieji mano namai yra Niujorke. Amerika yra mano svajonių šalis. Žmonės yra nuostabūs, draugiški. Kiti sako, kad jie neparodo, kokie iš tikrųjų yra. Bet man geriau, tegul žmonės šypsosi, negu turi užantyje. Manau, kad mes turime džiaugtis tuo, ka turime. O ne norėti to, ką kaimynas turi. Ir viskas bus super“, – šypsosis Monika, JAV siekianti operos solistės karjeros.
Jauna moteris sakys, kad dažniausiai scenoje jai tenka atlikti dramatiškus vaidmenis. „Visose aš mirštu arba mane nužudo. Arba aš kažką nužudau“, – juoksis operos pasaulio atstovė, besidžiaugianti sėkminga karjera.