• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

49-erių metų Amerikoje gyvenanti Gitana Višinskaitė tortus pradėjo kepti prieš 5 metus, kai atsiradus mažiems vaikams, padaugėjo įvairių švenčių. Dabar ji žmones stebina savo įspūdingo skonio kepiniais su akį traukiančiomis dekoracijomis. 

24

49-erių metų Amerikoje gyvenanti Gitana Višinskaitė tortus pradėjo kepti prieš 5 metus, kai atsiradus mažiems vaikams, padaugėjo įvairių švenčių. Dabar ji žmones stebina savo įspūdingo skonio kepiniais su akį traukiančiomis dekoracijomis. 

REKLAMA

Moteris savo kepimo karjerą pradėjo nuo vaikystėje pamėgtų tortų. „Prieš penkis metus pradėjau domėtis tortų skoniais ir dekoravimu. Draugų, kaimynų atsiliepimai, skatino eiti toliau.

Vaikystėje labai mėgau medaus tortą ir Napoleono pyragą, tad iš pradžių pradėjau kepti juos. O dabar vaikų šventėms žmonės dažniausiai renkasi šokoladinius pyragus ir kitus įprastus skonius“, – sako ji.    

Gitana mano, kad jos gaminami tortai turi išskirtinį dizainą: „Žmonės sako, kad iš nuotraukos aišku, jog tortus kepiau aš. Mėgstu detalizuotus, išbaigtus, kruopščiai dekoruotus konditerinius gaminius.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais reikia išpildyti klientų norus, tačiau dažnai jie man suteikia kūrybinės laisvės, nurodydami tik kelias pageidaujamas detales. Visi tortai yra dekoruoti cukrinėmis, mano gamybos gėlėmis.“   

REKLAMA

Gitanos darbai sulaukia nemažo susidomėjimo

G. Višinskaitė prisimena, jog tik pradėjus veiklą, ji susidūrė su iššūkiais, tačiau baimė sumažėjo, kai įgijo patirties ir sukaupė daugiau žinių: „Buvau keletą kartų kepusi Macarons sausainius.

Savo puslapyje tai paskelbus, sulaukiau užsakymų iš pažįstamų žmonių. Atsitiko taip, kad sausainių iškepti nepavyko, tad nenorėdama nuvilti žmonių per dieną juos kepiau dvidešimt kartų.“   

REKLAMA
REKLAMA

Tortų kepėja įvairiose socialinio tinklo „Facebook“, tortų kepimo grupėse žmones stebina savo iškeptomis naujovėmis, o žiūrovų reakcijos itin malonios – įkeltos kepinių nuotraukos kartais sulaukia apie tūkstantį patiktukų.  

Moters teigimu, paskutiniu metu teko daryti nemažai teminių, vaikiškų, 3D, amerikietiško futbolo krepšinio kamuolio formos tortų bei išskirtinių Macarons sausainių: „Jei yra šventė, žmonės nori mėgautis ypatingos tematikos tortais ar sausainiais.“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gitana sako, kad didžiausią įspūdį žmonėms palieka teminiai tortai. Jos teigimu, galima padaryti paprastą, skanų, niekuo neišsiskiriantį, vaisiais papuoštą tortą, tačiau neretai žmonės savo ypatingoms šventėms nori kažko išskirtinio – kepinio, kuriame išpildomos visos fantazijos.   

„Paskutiniu metu tortuose dominavo įvairios gėlės, lėlės, princesės, pabaisos ir kiti herojai. Net ir suaugusieji užsisako tortus su įvairiomis dekoracijomis. Pavyzdžiui, Helovino proga žmonės pirko tortus su raganaitėmis. Ne retai klientai prašo tortų, kurie atspindėtų jų pomėgius ar darbus – statybas, ledo ritulį, futbolą“, – pasakoja Gitana.  

REKLAMA

Kiekvienas tortas – lyg naujas iššūkis 

Moteris teigia, kad kiekvienas tortas ar dekoracijos, kurių dar neteko daryti, jai yra naujas iššūkis: „Kol apie naują idėją suieškai informacijos, suplanuoji jos išpildymą, šiek tiek užtrunku.

Dažnai pati pasirenku įdomesnį ar sudėtingesnį variantą, nes man patinka nustebinti žmones ir išeiti iš komforto zonos. Kai išeinu iš patogumo ribų, įveikiu iššūkį, lieku patenkinta savo darbu ir įveiktu sunkumu, o tuo pačiu ir tobulėju. Ačiū Dievui, neįveikiamų iššūkių dar nepasitaikė.“  

REKLAMA

Gitana sako, kad neretai vaikų norai atrodo gan didelis iššūkis, kuomet jie išlieja savo fantazijų gilumas, tačiau tai tik dar vienas puikus savęs išbandymas.  

„Kartais pati nežinau tam tikrų herojų. Vienai septynmetei ant torto dariau didelį vorą, o kitai tris princeses. Vienos princesės lipdymas reikalauja nemažai laiko, tad trys – rimtas darbas“, – pasakoja ji. 

Didelis noras – savo žiniomis pasidalinti su kitais kepėjais

G. Višinskaitė sako, kad Macarons sausainiai yra savotiška jos meilė, išugdžiusi geležinę kantrybę. Tortų kepėjos teigimu, kai žmonės užsisako labai neįprastos temos Macarons sausainių, sunku suprasti, ar pavyks tai įgyvendinti. „Tačiau labai smagu juos kepti, formuoti. Pati pasidarau jų formeles ir kepu“, – pasakoja Gitana.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausus apie būsimus Gitanos planus moteris atsako, kad planuoja savo žiniomis pasidalinti ir su jos darbų stebėtojais.  

„Žmonės vis klausia ar nerengiu Macarons kepimo mokymų, tad turiu minčių žmones pradėti mokyti sausainių kepimo subtilybių. O šiuo metu džiaugiuosi, kad galiu žmones nudžiuginti ir išleisti su didele nuostaba akyse, pamačius kepinį“, – šypsosi Gitana.

Būtų gaila valgyti!
gražu, valgyt nei vieno nenoriu
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų