Geriausiu Didžiojoje Britanijoje restoranu jau trečius metus iš eilės išrinktas restoranas „Fat Duck“, priklausantis Hestonui Blumentaliui (Heston Blumenthal). Geriausių restoranų reitingą paskelbė leidinys „Good Food Guide“, kuriuo remiasi britų laikraštis „The Guardian“.
„Fat Duck“ surinko 10 balų iš dešimties galimų. Tai reiškia, kad šiame restorane „nuolat gaminami idealūs patiekalai“. Be to, „Fat Duck“ yra vienas iš nedaugelio restoranų, kuriam įtakingas prancūzų leidinys „Michelin“ suteikė didžiausią įvertinimą – tris žvaigždes.
Į vakarus nuo Londono, prie Vindzorų pilies, esantis restoranas yra vienas iš vadinamosios molekulinės virtuvės lyderių. Savo patiekalus H. Blumentalis gamina virtuvėje, kuri labai panaši į sudėtingą mokslinę laboratoriją.
Restoranas „Fat Duck“ išgarsėjo tada, kai jo šeimininkas ėmė svečius maitinti sraigių koše ir žuvų ledais. Dabar apie šiuos patiekalus jau sklando legendos.
„Restoranas turi būti linksma vieta, kur žmonės ne tiek numalšina alkį, kiek pasikrauna emociškai ir gauna peno apmąstymams“, – sakė H. Blumentalis.
Antroje geriausių Britanijos restoranų sąrašo vietoje atsidūrė Londone veikiantis ir virėjui Gordonui Ramziui (Gordon Ramsay) priklausantis jo vardu pavadintas restoranas. Jis gavo 9 balus iš dešimties.
Trečioje vietoje randame Oksforde esantį restoraną „Le Manoir aux Quatre Saisons“. Jis gavo 8 balus iš 10.