Pasaulyje yra ne vienas talentingas maisto dekoruotojas ar menininkas, kuriantis šedevrus iš maisto, tačiau esminis skirtumas tas, kad jie tam naudoja specialius įrankius. Q. W. Cheng savo mažiems šedevrams sukurti naudoja tik paprastą šaukštą ir peilį. Toks vaikino gobis prieš kelias dienas patraukė ne tik internautų, bet ir naujienų reporterių dėmesį.
Studentas buvo priblokštas tokio dėmesio antplūdžio, nes jam arbūzų pjaustymas tebuvo smagus būdas pabėgti nuo rutinos ir nuobodulio. Internete praminto „arbūzų žmogumi“ Q. W. Cheng pomėgis įgavo pagreitį praėjusią vasarą, kai jis su draugu ruošėsi egzaminams un iversitete. Šį „meną“ pamatę draugai liko taip sužavėti, kad ėmė raginti išpjaustyti dar daugiau arbūzų ir jų nuotraukas ėmė talpinti internete. Q. W. Cheng sako, kad dauguma iš 41 išpjaustyto arbuzo buvo išdailinti pernai. Studentas prisipažino, kad šiemet išpjaustė vos keturis arbūzus. Dėl to, pasak jo, kalti patys arbūzai, kurie šią vasarą tokie saldūs, kad jis juos suvalgantis nė nepradėjęs gražinti.