• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karštos vasaros dienos diktuoja savas taisykles. Ypač tuo atveju, kai kalbame apie maistą. Daugelio iš mūsų mityba iš esmės pasikeičia: renkamės sveikus kokteilius, valgome ledus arba kepame maista ant griliaus. Ne išimtis ir TV laidų vedėja Kristina Rimienė. 

119

Karštos vasaros dienos diktuoja savas taisykles. Ypač tuo atveju, kai kalbame apie maistą. Daugelio iš mūsų mityba iš esmės pasikeičia: renkamės sveikus kokteilius, valgome ledus arba kepame maista ant griliaus. Ne išimtis ir TV laidų vedėja Kristina Rimienė. 

REKLAMA

tv3.lt ji papasakojo, kad namuose gamina daugiausiai ir kodėl labai svarbu mokėti išsirinkti jautieną, norint, kad kepsniai būtų tobulo skonio. 

„Visas vasaras daug gaminame lauke, kepame ant griliaus, o ši vasara tuo labai išskirtinė. Tai darome tiesiog kiekvieną dieną. Daugiausiai tuo užsiima mano vyras Arvydas. Gaminame su šeima arba susirenkame su draugais.

Dažniausiai ant griliaus kepame jautieną, pomidorus. Dažnai ir vištieną. Gana dažnai valgome ir keptas jūrų gėrybes, krevetes, tačiau mes esame visiški mesėdžiai, todėl jeigu ir nuklystame, vis tiek grįžtame prie mėsos“, - šypsojosi Kristina.

REKLAMA
REKLAMA

Smalsu, kaip Rimų šeima ruošia jautieną, kurios daugelis lietuvių nesirenka vien todėl, kad ji būna kieta?  „Svarbiausia reikia žinoti, kur ir kokią pirkti. Ir žinoti, kad karviena nuo jautienos labai skiriasi.

REKLAMA

Kad ir kaip marinuotumei ar keptumei karvieną, ji niekada nesuminkštės taip, kaip tikra jautiena. Šiemet mes labai pamėgome brandintą jautieną, kurią marinuojame populiariausiais prieskoniais - rozmarinu, pipiriukais, dedame druskos“, - pasakojo laidų vedėja. 

Garsi moteris neslepia, kad ir pačiai patinka gaminti, tačiau tam reikia turėti įvairių produktų ir fantazijos.  „Namiškiai labai mėgsta moliūgų sriubą, pomidorinę, įdarytus makaronus su špinatais“, - kalbėjo pašnekovė. 

Ji prasitarė, kad nors pati nėra didelė ledų mėgėja, vis dėlto jos vaikai juos valgo kiekvieną dieną, po kelias porcijas.  „Jeigu priklausytų tik nuo jų, pagrindinis maistas galėtų būti tik ledai."

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų