Gamina po atviru dangumi
Vasarą dažno lietuvio maisto racionas iš esmės pasikeičia. Indrės šeima – ne išimtis. Kaitriai šviečiant saulei ir geram orui vis dažniau kviečiant į lauką, garsi kaunietė bene kasdien maistą gamina ant griliaus, lauke.
„Valgome keptą mėsą ant griliaus ir daržoves. Šią vasarą net virtuvė persikėlė į lauką, todėl kasdien gaminame gryname ore, po atviru dangumi“, - pasakojo moteris.
Vasarą ji su šeima, dviem sūnumis ir vyru renkasi itin sezonišką maistą – uogas, ledus, šaltas sriubas.
Smalsu, kaip kasdien valgydama ledus, Indrė sugeba išlaikyti tobulas kūno formas? „Aš visiškai nesuku galvos dėl savo svorio. Ypač – vasarą. Juk tai yra atostogų metas, saulė, jūra, gamta, puikus maistas. Nevarginu savęs“, - prasitarė Indrė ir pridūrė kasdien suvalganti po keturias porcijas ledų.
Gaminti nemėgsta
Vis dėlto moteris neslepia – gaminti ji labai nemėgstanti, todėl vis dažniau ją gardžiu maistu palepina vyras ir vyresnėlis sūnus.
Paprašius įvardyti mėgstamiausią patiekalą, kuriuo palepina šeimyną, Indrė iškart prisimena šaltą ridikėlių sriubą, kurią vadina šios vasaros šeimos topu.
Ridikėlių sriuba pagal Indrę Kvėdarienę:
Jums reikės pasukų, graikiško jogurto, agurkų, ridkėlių, krapų, svogūnų laiškų, druskos, pipirų, laiškinių česnakų. Daržoves susmulkinkite, į jas užpilkite pasukų ir graikiško jogurto lygiomis dalimis, pagardinkite druska ir pipirais.