Laidos vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis pažada atskleisti tobulus puikaus savaitgalio ingredientus, kurie leis šeštadienio vakare įtraukiančiu filmu mėgautis su pačių pasigaminta vakariene!
Ką šiandien valgome? Ką šiandien žiūrime? Šie klausimai savaitgaliais dažnai kone kiekvienuose namuose. Naujas kulinarinis šou „Gero savaitgalio receptas“ su V. Poderyte-Bernataviče ir L. Suodaičiu priešakyje turi atsakymus į abu klausimus!
Įkvėpta TV3 „Šeštadienio gero kino vakaro tradicijos“, laida kvies žiūrovus susikurti ypatingą laiką namuose. Šeštadienį per TV3 rodomas filmas taps laidos vedėjų įkvėpimu kiekvienai vakarienei – žiūrovai sužinos ne tik įdomių faktų apie vakaro filmą ir jo kūrimo procesą, bet ir sulauks idėjų, ką skanaus prie jo pasigaminti.
„Sveikiname visus su premjera! Pagaliau pradedame savo misiją. Įkvėpti ilgametės tradicijos „Šeštadienio gero kino vakaras“, nuo šiol kviesime jus namuose susikurti ne tik kino, bet ir restorano atmosferą.
Filmais galėsite mėgautis ir akimis, ir ausimis – suteiksime galimybę juos pajusti per uoslę, skonį ir lytėjimą“, – sveikindamasi su žiūrovais sakys Vaida.
Laurynas taip pat džiaugsis galimybe kartu su žiūrovais kurti išskirtines šeštadienio patirtis. „Kiekvieną savaitę kviesime jus kartu laukti vakaro filmo, o prie jo pasiruošti ką nors ypatingo, susijusio su filmo siužetu.
Mūsų patiekalai bus įkvėpti filmo istorijos, jo kūrėjų ar herojų gyvenimo vingių. Be to, mūsų įvaizdis taip pat atspindės rodomą filmą“, – su šypsena pridurs Laurynas.
Na, o šio šeštadienio gero kino vakare – įtempta ir jausminga karinė drama „Tvirtas užnugaris“ (angl. „The Covenant“), kurią režisavo garsus britų režisierius Guy Ritchie.
Filme pasakojama apie JAV kariuomenės seržantą Johną Kinley, kuris per savo paskutinę misiją Afganistane patiria mirtiną pavojų.
Jo komanda, vedama afganų vertėjo Ahmedo, pakliūva į žiaurią pasalą, kurioje žūsta daugybė karių. Sužeistą Kinley išgelbsti drąsusis Ahmedas, tačiau jų laukia talibų persekiojimas ir daugybė pavojų.
Filmas „Tvirtas užnugaris“ nagrinėja tokias opias temas kaip karo žiaurumas, moralinės dilemos, lojalumas, žmogaus orumas ir draugystės svarba ekstremaliomis sąlygomis.
„Tai – jautrus ir paliečiantis filmas, nagrinėjantis svarbiausius, pamatinius gyvenimo aspektus. Tai yra filmas ne tik apie karo žiaurumą, psichologinius ir fiziologinius žmogaus iššūkius, su kuriais jis susiduria karo lauke, bet ir apie lojalumą bei draugystę bet kokiomis gyvenimo sąlygomis“, – dalinsis Vaida.
Laurynas savo ruožtu pastebės, kad šis filmas itin išsiskiria iš kitų režisieriaus G. Ritchie kino šedevrų. „Įdomu tai, kad šis filmas yra turbūt yra vienintelis, kuriame nėra režisieriui būdingo juodo humoro. Filmo pabaigoje supranti, kad šiuo filmu Guy Ritchie siunčia gilią politinę žinutę apie 20 metų trukusią Amerikos kampaniją Afganistane ir jos pasekmes“, – teigs Laurynas.
Šnekučiuodamiesi apie filmo siužetą ir intriguojančius užkulisius, Vaida ir Laurynas atskleis ir dar vieną įdomų faktą apie vakaro filmą, kuris nustebins net juos pačius!
„Dėl politinių priežasčių filmuoti tokio filmo Afganistane nebuvo įmanoma. Tačiau Guy Ritchie ir jo komanda rado puikias lokacijas pietinėje Ispanijoje, pavyzdžiui, Alikantėje, kur buvo nufilmuota didžioji dalis scenų.
Filmo scenografija ir kinematografija yra tikrai įspūdingos, o tai paverčia filmą nepaprastai vizualiu“, – pasakos laidos vedėja Vaida.
Tuo tarpu Laurynas žavėsis įspūdingais specialiaisiais kino efektais: „Nors filmo biudžetas siekė tik 55 milijonus eurų, kas, lyginant su kitais filmais, tikrai nėra daug, vis dėlto buvo sukurta tiek daug įspūdingų efektų ir veiksmo, jog filmo pabaigoje pajutau tikrą adrenalino pliūpsnį. Tai tikrai įrodo režisieriaus talentą“.
Tiesa, adrenalino netrūks ir laidos filmavimo aikštelėje! Užsišnekėję ir praradę laiko nuovoką, Vaida ir Laurynas visai pamirš, kas nutinka, kai karštas aliejus susilieja su vandeniu...
„Štai, kas gali nutikti virtuvėje – didžiuliai sprogimai! Pasijutome tarsi karo lauke. Nors, žinoma, galėjo baigtis ir blogiau... Niekada negaminkite su žavia dama, nes ji užkalbės jums dantį ir pridarysite nesąmonių – taip, kaip aš“, – šmaikščiai į žiūrovus kreipsis L. Suodaitis po netikėto sprogimo keptuvėje.
Kadangi filmo veiksmas vyksta Afganistane, Vaida ir Laurynas nuspręs pateikti receptą, kuris puikiai derėtų prie šio įtempto veiksmo trilerio atmosferos.
Įkvėpti egzotiškos ir daugeliui mažai pažįstamos Afganistano kultūros bei kulinarijos, vedėjų duetas parodys, kaip paruošti aromatingąjį „Kabuli pulao“ – autentišką plovą su aviena. Šį patiekalą jie dar pagardins gardžiu česnakiniu-jogurtiniu padažu, kuris suteiks ypatingo skonio.
Ne paslaptis, kad laidos vedėja Vaida jau ilgą laiką nevalgo mėsos, tačiau dėl šio patiekalo ji nuspręs padaryti išimtį. „Nesu nusiteikusi prieš mėsą. Dažnai gaminu ją ir šeimai, ir draugams, nors nuo ankstyvos jaunystės jos nebevalgau. Manau, kad su šia nauja laida teks nulaužti pesketarizmo kodą“, – juoksis Vaida.
Beje, šį patiekalą ragaus ne tik laidos vedėjai, bet ir jų ypatingas svečias – lietuvis Darius Endriukaitis, kuris yra glaudžiai susijęs su G. Ritchie. Paaiškės, kad Darius jį netgi pažįsta asmeniškai – yra su juo dirbęs ne vienus metus.
„Guy Ritchie yra itin atsipalaidavęs, linksmas ir charizmatiškas žmogus. Bendrauti su juo būdavo tikras malonumas“, – pasakos D. Endriukaitis.
Ką kartu veikė lietuvis Darius ir kultinis kino režisierius? Kokių intriguojančių detalių apie G. Ritchie žiūrovams dar atskleis laidos vedėjai? Ar Vaidai ir Laurynui pavyks paruošti nepriekaištingą afganistanietišką plovą? Visa tai ir dar daugiau – jau rytoj.
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!