Su žmona Rima jiedu užaugino tris gabius vaikus, o neseniai, prieš mėnesį, sulaukė ir penktojo anūko. Mažųjų būrys šeimoje vis primena jiems, kokie patys tėvai buvo, kai jų atžalos dar buvo vaikai.
Šį šeštadienį TV3 kulinarinių pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ į kulinarinę dvikovą stos Aleksandras Ivanauskas-Fara kartu su žmona Rima. Jie abu yra puikūs kulinarai, tačiau kam atiteks nugalėtojo titulas, nuspręs jų duktė Jurgita.
Burtai nulems, jog Aleksandras, kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte, keps belgiškus bulvinius vaflius su lašiša, o Rima, padedama iš Šri Lankos kilusio virtuvės šefo Dilano Dampellos Gamage, ruoš jautienos kepsnį su česnakiniu sviestu. Laidos svečiai bus itin kovingai nusiteikė, todėl laidos studijoje, įsikūrusioje „Įranga restoranams“ parduotuvėje, azarto tikrai netruks.
Aleksandras ir Rima Ivanauskai kartu jau daugiau nei 40 metų. Paklausus darnių santykių ir tvirtos santuokos paslapties, pora tvirtina, jog per tiek kartu praleistų metų jiedu išmoko susigyventi su vienas kito trūkumais.
„Tos paslapties turbūt nėra, svarbiausia yra kalbėtis ir girdėti vienas kitą. O šiaip tai mes iš tų laikų, kuomet daiktus taisydavo, o ne išmesdavo. Jei yra problemos – mes taisome jas“, - laidoje atviraus Rima.
Gražių žodžių žmonai negaili ir pats Aleksandras. Nors koncertuodamas jis kaskart sulaukia būrio kitų moterų dėmesio, tačiau nė karto negalvojo nuklysti į šoną ir iki šios dienos džiaugiasi savo žmonos šiluma.
„Rima yra graži, inteligentiška, subtili moteris, su puikia šypsena ir labai skaniai gaminanti. Kelias į vyro širdį per skrandį gal ir ilgesnis, bet teisingas. O kalbant apie dėmesį, nemeluosiu, pati geriausia auditorija yra moterys. Jos visada laimingos, džiaugiasi koncerto metu, tačiau būdamas kuklus žmogus, negalvoju, kad tai dėl manęs“, - pasakos Aleksandras.
Ivanauskų porai žavesio ir neblėstančios energijos, ko gero, pavydi daugelis. Retas kas pasakytų, jog jie – net 5 anūkų seneliai. Anot poros, mažų vaikų klegesys įneša daug džiaugsmo į namus bei verčia prisiminti savo pačių tėvystės etapą.
„Turime 3 anūkus ir 2 anūkes. Mylim juos ir lepinam, tačiau kai mūsų vaikai buvo maži, šeimoje griežta buvau tik aš. Dar trečias vaikas nebuvo gimęs, o namuose jau netrūko chaoso.
Kuomet jie dviese duodavosi, neklausydavo visiškai, Aleksandras gulėdavo ant sofos ir laikraštį skaitydavo. Aš jam kartą ir sakau: „Na gi, pasakyk ką nors tiems vaikams“. Jis pakėlė akis nuo laikraščio ir ramiu tonu sako: „Vaikai, klausykite mamos“, ir toliau grįžo prie skaitymo“, - apie Aleksandro vaikų auklėjimo sugebėjimus pasakos jo žmona.
Kad Rima buvo griežta mama laidoje patvirtins ir poros dukra Jurgita. Tačiau kontrolė ir išugdytas atsakomybės jausmas turėjo tik gerą įtaką, o tuo dabar džiaugiasi ne tik Jurgitos tėvai, bet ir vyras.
„Kuomet gimė trečias vaikas, Jurgitai buvo 7-eri, tad ramia sąžine palikdavau jai saugot vaiką. Tais laikais sauskelnių dar nebuvo, ji puikiai pervystydavo, nuplaudavo ir net pietus padarydavo. Užtat ir žentas mane labai myli, kad gerai dukrą išauklėjau“, - savo auklėjimo rezultatais didžiuosis Rima.
Ką reiškia būti scenos veterano žmona, kokią staigmeną Rima surengė Aleksandrui jubiliejaus proga bei kuris laidos herojus gamina geriau – paaiškės jau šį šeštadienį 8:30 val. laidoje „Virtuvės istorijos“.
Televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ vienuoliktą sezoną pasitiko atsinaujinusi. Naujoje „Įranga restoranams“ studijoje verda dar aršesnės ir azartiškesnės žinomų Lietuvos šeimų bei jų artimiausių bičiulių kulinarinės kovos. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – kulinarei Ilonai Juciūtei pirštinę metą jau 10-ajame sezone savo jėgas ir gabumus parodęs, iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage. Su žiūrovais jiedu dalinasi ne tik puikiais receptais, bet ir naudingais kulinariniais patarimais. Geriausi pokalbiai gimsta virtuvėje, todėl patiekalų gamybą kaskart lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!