Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Šita nesenai savo prabangiais namais gyrėsi.
Kaip visiems atsibodo tu restoranu ponu verkšlenimai, vis jiems pelnai per maži, jiems valdžia turi mokesčiu lengvatas suteikti, o kodel - kuo jus geresni už kitas sferas, visi moka tuos pačius mokesčus, dirba ir neprievartauja valdžios, siulom mažinti savo meniu kainas, tai gal ir daugiau ateis valgytoju, nes pamačius didžiules kainas praeina noras sest prie staliuko ir moket 50-100 eur už patiekala, o dar ir sotus nebusi iš vienos lekštes kai ten tik du kasniai ideti, labai ponai susireikšminote besivaikydami mišelinu, o jei vieni užsidarys, tai kiti atsidarys, norintys dirbti, o ne verkšlenti, nera jokios bedos...
Iš šitos verslininkės pasisakymo supratau, kad jų verslui būtų gerai tik tada, jei nereiktų algų mokėti, nuimtų pvm, skolas nereiktų gražinti ir dar kažkokiu būdu suvarytų klientus į jų barus-restoranus, tada jau būtų gerai ir alyvos vėl žydėtų. Paaiškinkite man durnam kuo šitas verslas yra išskirtinis? Visos Lietuvos verslai turi mokėti nustatytą pvm, o jiems turi mažesnis, visiems tos pačios sąlygos ir algas reik mokėti, ir žaliavos brangsta ir t.t., kur čia ,,šuo pakastas''? Juk juos ne naujais mokesčiais apdėjo, o tik sugrąžino sąžiningą pvm, kaip ir visam valstybės verslui.
Kuo šis verslastoks ypatingas, kad juo užsiimantys reikalauja sau išskirtinių sąlygų? Kitose srityse, jei žmogui nepavyksta vystyti savo verslą, juk jis nereikalauja naikinti mokesčius? O gal visi nemokėkim mokesčių, sėdėkim restoranuose ir žiūrėkim, kaip žlunga valstybė? Vienok, man priimtinesnė valsybė be restoranų, nei restoranai be valstybė...
Esminis, tai mažesnis restoranų plėšikavimas, kokybiškesni ir iš geresnių maisto produktų patiekalai, realios patalpų nuomos kainos, o ne sutartinės, kad rodytų jog veikla praktiškai nuostolinga. Jeigu iš gaminamo produkto ir patiekalo kaina tampa iki 10 kartų didesnė, tad manau perspektyva tikrai ,,ne rožėmis klota...,,. Čia jau ne PVM problema, o gobšumas
Gal ponia galėtų nurodyti bent vieno restorano savininką važinėjančiu Golfu? Apie jų atostogų kryptis net neklausiu, nes net tokių šalių nesu girdėjęs. Užtenka būti erkėmis.
Jūs man paaiškinkit, KOKIO velnio reikia daryti verslą ten, kur iš anksto žinai, kad nėra jokių prošvaisčių ir pelno? Atsidaro kavinė/restoranas, padirba, po poros metų užsidaro ir... maždaug po mėnesio tose pat patalpose atsidaro naujas restoranas, kuris vėl po poros metų užsidaro ir t.t. be galo, be krašto... Paaiškinkit man čia verslo logiką.
@ne į temą:
Plauna pinigus...
REKLAMA
REKLAMA
Evalda Šiškauskienė įvardijo, kas išgelbėtų maitinimo sektorių nuo bankrotų bangos