Dvaro virtuvėje stovi malkomis kūrenama duonkepė-krosnis bei grilis, tad maistas čia toks, koks ir turi būti provincijos dvare – šviežias iš apylinkių produktų.
Dvaro restoranas kiekvieną dieną kvieča lankytojus valgyti ir dienos pietus, kur visuomet būna bent vienas subalansuotos mitybos patiekalas. Visgi pagrindinis dvaro pasididžiavimas – turistų iš visos Lietuvos pamėgtos dzūkiškos bandos.
„Iš savo meniu mes labiausiai didžiuojamės dzūkiškomis bandomis, nes jos yra tikrai autentiškos. Kai viskas atsibosta, bandos niekada neatsibosta“, – teigė dvaro savininkė Giedrė Aldonė.
Lankydamasi dvare laidos kūrybinė grupė taip pat paragavo gurmaniškos elnienos sriubos, dzūkiškų zrazų su džiovintais baravykais, skrudintu česnaku ir kanapių sėklomis pagardintą silkę su bulvėmis, šamą su grilintomis daržovėmis, elnienos bei lašišos kepsnius, o vaišes vainikavo dvariškas sūrio pyragas su karamelizuotais obuoliais.
„Dzūkijos dvaro“ šeimininkas Mindaugas Aldonis pasakoja, kad poilsį prie Nemuno pamėgsta vis daugiau lietuvių, o taip pat čia netrūksta ir užsienio turistų, nes dvaras įsikūręs strategiškai geroje vietoje.
„Važiuojant į Europą, žmonės čia stabteli pailsėti ir keliauja toliau. Tiek estai, tiek suomiai, tiek Latviai dažnai keliaudami čia sustoja“, – džiaugėsi verslininkas.
Po sočių patiekalų ir deserto vedėjai ryžosi ekstremaliems pojūčiams, kurie jų laukė didžiausiame ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse pramogų parke „Tarzanija“, esančiame šalia dvaro. Čia jie lenktyniavo GO kartingų trasoje, o Dilanas net išmėgins laisvojo kritimo supynes.
Visą reportažą žiūrėkite: