Dubajuje valdžia uždraudė į maisto patiekalų sudėtį dėti alkoholio, - šiandien pranešė vietinė žiniasklaida.
Pasak laikraščio „The National“, Dubajaus savivaldybė potvarkį, draudžiantį bet kokio alkoholio pėdsaką maiste, restoranų ir viešbučių savininkams išsiutinėjo dar praeitą savaitę.
Panašų draudimą jau buvo bandyta įgyvendinti 2003 metais, tačiau jo nebuvo efektyviai laikomasi.
„Dauguma viešbučių buvę linkę pažeidinėti draudimą ir slėpė, kad gamindami maistą naudoja alkoholį“, - situaciją komentavo maisto inspektorius Ahmedas al Ali.
„Gyvename musulmonų visuomenėje, todėl svarbu užtikrinti, kad jie būtų informuoti“, - pridėjo.
Draudimo nesilaikysiančioms įmonėms grasina stambiomis baudomis.
Restoranų virėjai savo ruožtu teigia, kad draudimas sužlugdys maisto skonį. Jie tvirtina, kad iš daugelio patiekalų ruošimo metu alkoholis paprasčiausiai išgaruoja.
„Šis draudimas neabejotinai smogs visai viešojo maitinimo pramonei. Maistas Dubajaus viešbučiuose nebebus toks pats“, - naujuoju draudimu piktinosi japonų restorano vadybininkas Yann Chevris.