30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.
Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.
„Maisto kelias“
Šį sezoną po Lietuvą keliauja ir neatrastų vietų bei skonių ieško žinomi trijų skirtingų kartų atstovai – baleto šokėjas ir choreografas Jurijus Smoriginas (67), aktorius ir renginių vedėjas Darius Petkevičius (49) bei profesionalus virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas (27).
Kiekvienos laidos pabaigoje, padedamas kitų dviejų vedėjų, profesionalus virtuvės šefas D. Kupčinskas, įkvėptas tam tikro miesto ar regiono, sukurs aplankytą miestą atitinkantį patiekalą.
Tad, kviečiame susipažinti su tuo, ką laidos vedėjai žiūrovams paruošė šįkart!
Ėrienos nugarinė su kaulu ir cikorijų salotos
Porcijų kiekis: 2-3 porcijos.
Ingredientai: ėrienos nugarinė su kaulu 800 g; cikorijos 300 g; saliero stiebai 1 vnt.; raudonosios vynuogės be kauliukų 15 vnt.; raudono vyno actas 3 v. š.; medus 1 v. š.; garstyčios 0,5 v. š.; pusė saujos graikinių riešutų; pusė saujos kedro riešutų; druska; pipirai; alyvuogių aliejus.
Gamyba: įkaitiname keptuvę, dedame vynuoges ir apdeginame jų odelę. Pilame raudono vyno actą, įberiame druskos, viską pamaišome. Nuimame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
Iš keptuvės išimame uogas, įdedame medų, garstyčias, druskos, įpilame alyvuogių aliejaus – tai bus padažas salotoms.
Susipjaustome cikorijas stambiais šiaudeliais, saliero stiebą skeliame per pusę ir supjaustome pusžiedžiais, sumaišome. Tuomet daržoves sumaišome kartu su vynuogėmis, riešutais, paruoštu padažu.
Susipjaustome ėrienos nugarinę, kepame iki kol vidinė temperatūra pasieks 54 laipsnius. Iškeptą mėsą paliekame 5 minutes. Serviruojame kartu su salotomis.
Skanaus!
„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3!